SUKOB NA HVARU Producent Roman Majetić kaže da je napadnut: Veći dio ekipe sutra vraćamo u Beograd

Instagram

Roman Majetić, autor i producent serije Jugoslovenka, prijavio je policiji u petak Veljka Drinkovića, vlasnika vile u kojoj je odsjeo s ekipom.

Majetić tvrdi da je fizički napadnut i pokraden, a policija je potvrdila da su dvije osobe privedene u PP Hvar i da je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog protupravne naplate, piše Dalmatinski portal.

Iz tvrtke Roman Production d.o.o. Romana Majetića medijima su poslali detalje o navodnom napadu.

“Dana 17.srpnja ove godine, u prostor Vile Dvori Sv. Jurja, neovlašteno i nepozvan upao je Veljko Drinković, navodni vlasnik objekta, u pratnji dvojice unajmljenih batinaša. Bez osnove i bez ikakvog povoda fizički su napali producenta i autora serije Jugoslovenka Romana Majetića, brutalno ga izudarali šakama, a nakon što je pao na zemlju navodni vlasnik kuće pridružio se cipelarenju. Potom su fizički nasrnuli i na scenografkinju serije, udarili je pred njenim maloljetnim djetetom, te zatim protuzakonito i na silu izbacili iz kuće koja je uredno iznajmljena i plaćena do 5.kolovoza u iznosu od 27.000 eura. Do dolaska policije g. Drinković i njegovi pomagači ukrali su novčanik g. Majetića sa svim dokumentima, 10.000 eura, nekoliko tisuća kuna, uništili snimajuću opremu vrijednu nekoliko desetaka tisuća eura, čak su ispraznili i frižidere”, navodi se iz tvrtke pa dalje nastavlja



“O čovjeku od kojeg ste upravo vi mediji pravili žrtvu i bacali ljagu ne samo na mene nego na cijeli projekt pokrenut s ciljem pomoći hrvatskim gospodarstvom u ovim teškim trenucima, najbolje svjedoci činjenica da su se članovi njegove obitelji nakon svega slikali za Instagram s ukradenim šampanjcima. Protiv dotičnih je podnesena kaznena prijava u skladu s težinom i ozbiljnošću počinjenih kaznenih djela, a daljnje postupanje je u rukama hrvatskih državnih organa. Zahvaljujemo tijelima državne i lokalne vlasti na pruženih pomoći, ponajprije policiji na pruženoj profesionalnoj pomoći, kao i svim divnim ljudima na otoku koji su nam pružili podršku”, kažu iz tvrtke Romana Majetića te potom dovode u pitanje daljnji nastavak snimanja serije na Hvaru, piše Dalmatinski portal.

“Zbog navedenih događaja odlučili i brige za sigurnost glumaca i članova ekipe odlučili smo da veći dio ekipe već sutra vratimo u Beograd, a do tada ćemo donijeti i konačnu odluku o tome hoćemo li definitivno prekinuti snimanje. Bez imalo iluzija da će moje nekadašnje kolege novinari imati obraza objaviti i ovu rečenicu, sugerirao bi im da razmisle o vlastitoj odgovornosti za ovu situaciju, i uopće za potrebu stvaranja skandala po svaku cijenu, pa i tako da se od osuđivanog kriminalca pravi žrtva, pa i po cijenu ugrožavanja hvalevrijednog projekta”, zaključuje se u poruci tvrtke Roman Production d.o.o.

Komentari