Suđenje Sanaderu ponovno odgođeno: Pojavio se on, ali ne i njegova obitelj

Damjan Tadić/Cropix

Zbog nedolaska članova obitelji Ive Sanadera u svojstvu svjedoka, u utorak je odgođeno suđenje bivšem premijeru koji se nakon višetjedne zdravstvene rehabilitacije pojavio u sudnici Županijskog suda gdje mu se sudi u aferi Fimi media.

Nastavak ponovljenog suđenja u slučaju Fimi media odgođeno je zbog nedolaska Sanaderove supruge Mirjane, kćeri Petre i Brune, majke Ive te tasta Ive Šarića, koji su na raspravu pozvani kao svjedoci. Na raspravu nisu došli ni Sanaderovi branitelji, odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković, koji su svoj nedolazak opravdali bolešću.

Sutkinja Irena Kvaternik ustvrdila je i da je zbog nedavne smrti okrivljene Nevenke Jurak kazneni postupak protiv nje pravomoćno obustavljen. Zbog njene je bolesti, još od sredine prošle godine, odgađano ponovljeno suđenje u slučaju Fimi media, kao i iznošenje Sanaderove obrane, jer su odvjetnici Nevenke Jurak tvrdili da ona svakako želi biti na ročištima na kojima će Sanader iznijeti svoju obranu i odgovarati na pitanja.

Na ponovljenom suđenju u slučaju Fimi media tužiteljstvo tereti Sanadera da je sudjelovao u izvlačenju 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki. Bivši premijer od početka postupka odbacuje krivnju i tvrdi da je žrtva političkog postupka što su ga pokrenuli njegova nasljednica Jadranka Kosor i tadašnji glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.



Uz bivšeg premijera i HDZ-a kao prve stranke optužene za korupciju na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su i nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišić, HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka u kojem su nepravomoćno osuđeni, odbacili optužbe za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki te punjenje “crnog stranačkog fonda” preko marketinške agencije Fimi medije.

Komentari