Sudar jet-skija i jedrilice kod Trogira: Poginula je majka dok su kćeri lakše ozlijeđene

Foto: Agencija Alan

U blizini Trogira došlo je do pomorske nesreće u kojoj su se sudarile jedrilica i jet-ski. Prilikom nesreće je stradala majka, a kćeri su joj lakše ozlijeđene.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, nedaleko Trogira (u Marini), ispred ulaza u luku Agana, u 16.15 poginula žena na jet skiju uslijed sudara s jedrilicom. U nesreći su, tvrde naše čitatelji, ozlijeđene i njezine dvije kćeri.

Svjedokinja, čije su dvije kćeri s prijateljima bile na brodu u trenutku nesreće, je vidjela udarac i trenutak kad su žena i njezine dvije kćeri pale u more. Imale su prsluke, ali su ostale bez svijesti, a nekoliko ljudi koji su se tu zatekli priskočili su u pomoć i izvukli ih na obalu.

Prema izjavi svjedokinje, liječnici hitne pomoći pokušavali su reanimirati ženu četrdesetak minuta, nažalost bezuspješno.



Svjedoci su vidjeli da je odlijeđena djevojčica od petnaestak godina, te je odmah odvezena u vozilu hitne pomoći. Njezina je sestra zadobila nešto lakše ozljede.

Iz policije potvrđuju da se incident dogodio u lučici Agana nedaleko Trogira te da je poginula je jedna ženska osoba, a dvije osobe su u bolnici.

Djeca su zaprimljena u splitski KBC, te su liječnici utvdili da su lakše ozlijeđena.

Prema prvim i neslužbenim informacijama najvjerojatnije se radi o njemačkim državljanima

“Danas oko 16,12 sati zaprimljena je dojava da je u mjestu Marina u blizini lučice Agana došlo do pomorske nesreće u kojoj su sudjelovala dva plovila.

Prema zaprimljenim informacijama jedna osoba je smrtno stradala, dok su dvije osobe prevezene u splitsku bolnicu na pružanje liječničke pomoći.

Na mjesto događaja upućeno je plovilo Lučke kapetanije i službeno policijsko plovilo, te je o događaju je izvješteno državno odvjetništvo”, stoji u priopćenju PU splitsko-dalmatinske.

Komentari