Sudac Vekić ispitan u Uskoku, slijedi odluka o istražnom zatvoru

Foto: Marko Prpic/PIXSELL/ilustracija

Policija i USKOK jučer su uhitili trojicu osječkih sudaca koje je Zdravko Mamić prozvao za korupciju. Uz suce Darka Krušlina, Zvonka Vekića i Ante Kvesića uhićen je i osječki poduzetnik Drago Tadić.

Nakon pretresa na njihovim radnim mjestima na županijskom sudu svi su prevezeni u Zagreb na ispitivanje u USKOK.

Ispitani su Tadić, Kvesić i Krušlin, dok je ispitivanje Vekića odgođeno za danas.

On je u USKOK dovezen nešto prije 8 sati jutros.



Nakon ispitivanja posljednjeg uhićenog osječkog suca Zvonka Vekića, USKOK bi trebao odlučiti hoće li protiv četvorice osumnjičenih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor ili će ih pustiti da se brane sa slobode.

Uz trojicu sudaca – Vekića, Darka Krušlina i Ante Kvesića, u Osijeku je u srijedu uhićen i poduzetnik Drago Tadić. Noć su proveli u policijskom pritvoru na zagrebačkim Oranicama, a sve osim Vekića još su u srijedu u poslijepodnevnim i noćnim satima ispitali Uskokovi tužitelji. Svima su prethodno pretraženi domovi i uredi.

Očekuje se da bi Vekićevo ispitivanje trebalo biti dovršeno u prijepodnevnim satima, nakon čega bi Uskok i formalno trebao pokrenuti istragu te za uhićene zatražiti istražni zatvor. O tom zahtjevu odlučuje sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Nakon ispitivanja njegova je odvjetnica rekla da je Vekić iznosio obranu te da je odbacio sve što mu se stavlja na teret, piše N1.

Komentari