Sudac Kovačić priznao krivnju, njegovim primjerom mogli bi se povesti i drugi?!

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Sudac Mihael Kovačić, prvookrivljeni zbog korupcije u stečajnim postupcima, na ispitivanju je priznao sva djela koja mu Uskok stavlja na teret, a riječ je o prilično velikom broju inkriminacija, pozivajući se na neslužbene izvore.

Koja je točno bila formulacija koju je sudac Kovačić koristio na ispitivanju, za sada nije poznato, navodi dnevnik.

Upravo u ovoj činjenici leži razlog zbog kojeg Uskok za njega, za razliku od ostalih troje okrivljenika, njegove bivše suradnice Aleksandre Mažić i dvoje stečajnih upravitelja, Branka i Ive Petanjek, nije tražio određivanje istzražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Uskok je za Kovačića premda je on prvookrivljeni, tražio istražni zatvor samo zbog opasnosti od ponavljanja djela, što je sudac istrage i prihvatio.

Ovo priznanje dano pred Uskokovim kamerama, naravno, dokaz je prema Zakonu o kaznenom postupku te može jasno ukazivati u kojem bi se smjeru mogao razvijati ovaj predmet u budućnosti, odnosno, moguće je da ovakvo stanje spisa potakne i ostale okrivljenike da priznaju djelo.



Istraga je, kako doznaje Telegram, slučajno zahvatila i suprugu smijenjenog ministra zdravstva, Tatjanu Kujundžić. Kako piše Telegram, Uskok je prošle godine u rujnu, istražujući suca Mihaela Kovačića sa zagrebačkog Trgovačkog suda, tajno snimio razgovor između Tatjane Kujundžić i likvidatora njene tvrtke Zidni vrt d.o.o., Jure Marušića.

Dogovarali su kako da, ovaj tjedan uhićeni stečajni sudac Kovačić, predmet njene tvrtke obradi preko reda, donosi Jutarnji list.

NOVI DETALJI Uhićen stečajni sudac i još nekoliko osoba! Oglasili se USKOK i policija. Evo za što ih se sumnjiči

Komentari