Sud blokirao osam stanova Dragana Kovačevića među njima ‘Klub’ u Slovenskoj

Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

Županijski sud u Zagrebu privremeno je blokirao imovinu bivšeg predsjednika Uprave Janafa, Dragana Kovačevića, ali i njegove supruge i tvrtke. Blokirano je osam nekretnina, uglavnom stanova na području Zagreba.

O aferi Janaf raspravljat će sljedeći tjedan i Saborski odbor za nacionalnu sigurnost. Zašto cure informacije izvješće su tražili i od ministra Božinovića, koji odgovara da policija i tužiteljstvo rade izvide.

Od peterosobnih do jednosobnih stanova, što na suprugu, što na različite tvrtke, privremeno je blokirano. Odvjetnik Dragana Kovačevića tek čeka rješenje, a s obzirom na procijenjeni nesrazmjer imovine i primanja nije zabrinut.

“Ako oni to temelje na razlici primanja i vrijednosti imovine i ako to iznosi četiri milijuna kuna, onda ćemo mi to lako riješiti, to nije nikakav problem dokazati porijeklo toga”, rekao je Kovačević odvjetnik Ivo Farčić.



Jedna od blokiranih nekretnina je i famozni “Klub” u Slovenskoj ulici. Da je ondje bio i u vrijeme karantene, prisjetio se predsjednik Zoran Milanović.

“Sad sam se sjetio, neki uzak krug ljudi, dva dana poslije potresa”, rekao je Milanović kojega i dalje mučki je znao o istrazi. Premijer je morao znati, SOA, kaže, sigurno nije. “Osim ako imaju gataru”, rekao je predsjednik.

O slučaju Janaf sljedeći tjedan će se raspravljati i u Saboru, na Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

“Da vidimo je li to samo curenje informacija, je li ta istraga naglo prekinuta i postoji li šansa da će promijeniti sudski epilog”, rekao je predsjednik Odbora Nikša Vukas.

Zbog curenja informacija zatraženo je i izvješće ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, koji kaže da se o tome rade izvidi.

“Na tome rade DORH i policija i siguran sam da će nas, kad će imati rezultate, o tome obavijestiti”, rekao je Božinović, pišu Vijesti.hr. 

Komentari