SUČELJAVANJE NA RTL-u Voditeljica presjekla Škoru: ‘Koliko djece ima u vrtićima?…Nisam na kvizu’!

U ponedjeljak je RTL objavio istraživanje prema kojem Tomislav Tomašević u utrci za gradonačelnika vodi sa 62,9 posto potpore birača. Miroslav Škoro iz Domovinskog pokreta uživa potporu 20,5 posto ispitanih.

Prema tome, matematika je neumoljiva. Škori ne mogu pomoći niti neodlučni glasovi.

Njih je čak 13,2 posto, dok 3,4 posto birača koji će izići na izbore najavljuju da će poništiti glasački listić.

Ipak, kampanja ide dalje, a u tijeku je sučeljavanje Miroslava Škore i Tomislava Tomaševića na RTL-u.



Na početku su kandidati govorili o tome što će učiniti prvi dan

Tomašević: Prvi radni dan ću naručiti vanjsku analizu duga i upravljanja mirovinom, organizirat ćemo sastanak sa svim pročelnicima da vidimo što se radi. Krenut ćemo u novu organizaciju. Svojim primjerom ćemo pokazati kako se uprava treba ponašate.

Škoro: Prvi dan treba napravit sastanke s pročelnicima i direktorima, treba vidjeti što se radi. Prvi potez su besplatni vrtići. U Zagrebu ih ima oko 600.

Damira Gregoret: Ima ih 30. Koliko djece ima?

Škoro: Nisam na kvizu.

Gregoret: Ima ih oko 30 tisuća.

Tomašević: Znate li koliko je trošak po djetetu? Ja ću vam odgovoriti, oko 900 kuna. Trebamo vidjeti izvršenje proračuna, ali besplatni vrtići su nam cilj.

Škoro: Od jeseni možemo krenuti s besplatnim vrtićima.

Gregoret: Koliko bi stajalo grad da spustite prirez kako ste najavili?

Škoro: Formirat ćemo timove, oni će odlučivati. Vjerujem svojim ljudima, oni će imati prava i odgovornosti.

Tomašević: Neodgovorno je obećati smanjenje prireza dok ne znamo koliko je dug. Znate li koliki su prihodi od prireza?

Škoro: Građani prvi put mogu birati između dvije politike. Ljevica ne može smanjiti prireze. Vi ste sakrili neke ljude, u vašem programu stoji smanjenje gospodarske aktivnosti.

Tomašević: “Nemate pojma o tome”

Tomašević: Prihodi su 5,5 milijardi kuna koji se očekuju. Od prireza dolazi 600 milijuna. Gdje ćete naći taj novac? Znam da nemate pojma o tome, ali možete sad naučiti. Vi skrivate svoje donatore, prijavili ste 0 kuna od donatora. Skrivate ih u privremenom izviješću. Da li je iz njih Pevex ili netko drugi ne znam, ali ne neodgovorno to obećavati.

Škoro: Prije svega nije u redu da docirate. Vi morate kazati da je Vili Matula dobio gradski stan i prodao ga za 300 tisuća eura. Gdje ćete povući biciklističke staze? Vi najviše skrivate prihode kojima ste financirali udruge i kampanju?

Tomašević je rekao kako će demantirati laži koje su danas objavili.

Škoro: “Povukli ste više od 100 milijuna kuna”

Škoro: Objavili smo da su vaše udruge povukle više od 100 milijuna kuna. Svaka vam čast. Vi ste povukli 800 do 1000 respiratora. Na što? Što vi imate protiv gospođe Lederer, ratne udovice? Nikad joj se niste ispričali?

Tomašević: Ovo je podmetanje činjenica. Vodio sam Zelenu akciju, rekli ste da je 70 posto završilo u mojim džepovima. Vidio sam je do 2012 godine, tada samo imao plaću od 6700 kuna. Imali smo 20 zaposlenih i financirali se na natječajima u EU-a. Izvješća su prolazila rigorozne kontrole, zbog kojih Grad Zagreb to nije radio.

Tomašević: “Zašto omalovažavate ljude u udrugama?”

Škoro: Vi ste sa 20 ljudi povukli 49 mil. kuna i učili ljude u koju kantu ide koji otpad. Moja tvrtka Omega softver ima 100 inženjera. Grad Zagreb je to odlučio kupiti i prije nego sam ja imao 5 posto udjela.

Tomašević: Zašto omalovažavate ljude koji rade udrugama? Mi smo se borili na tržištu EU-a i plaćali porez gradu Zagrebu.

Komentari