SUČELJAVANJE KANDIDATA ZA ZAGREB Svađali se oko branitelja, domoljublja i obitelji: ‘Ostavite mu oca na miru!’

Još su samo tri dana do lokalnih izbora, a situacija u Zagrebu već dugo nije bila ovako neizvjesna.

Jelena Pavičić Vukičević, Vesna Škare Ožbolt, Davor Filipović, Joško Klisović, Miroslav Škoro i Tomislav Tomašević sučelit će se uoči izbora u studiju RTL-a.

Kampanja je već na vrhuncu, a posljednjih dana pljušte međusobne uvrede, kaznene prijave pa je za pretpostaviti da će i danas na sučeljavanju biti vatreno.

Uvodno predstavljanje kandidata

Kandidati se uvodno predstavljaju, prvi na redu je HDZ-ov Davor Filipović. Kaže, vodit će brigu o temeljnim vrednotama, hrvatskim braniteljima, poticat će kulturu. SDP-ov Klisović kaže da je kandidat promjene i ako u drugim krugu budu on i Tomašević, promjena će biti. Drugi su kandidati kontinuiteta. Pavičić Vukičević kaže da građanima nudi stabilnost i sigurnost. Škare Ožbolt kaže da je aktualna vlast doživjela debakl, vlada nepotizam i korupcija, gradom se teško diše i zato se kandidirala. Miroslav Škoro kaže da je doktor ekonomskih znanosti, čovjek koji je vodio više sustava, utemeljio više firmi i ova funkcija mu ne bi bilo prvo zasjedanje na upravljačku funkciju. Tomislav Tomašević kaže da se 15 godina bavi gradskim temama, zadnje 4 godine je bio najaktivniji u Gradskoj skupštini, bili su prava oporba modelu upravljanja koji treba završiti u gradu tako da će te promjene donijeti.



Filipović replicira Klisoviću: Cijela organizacija SDP-a u Zagrebu je raspuštena jer su bili učenici Bandića.

Klisović kaže da su krenuli u proces reforme, tvrdi da je čistih ruku.

Škoro dodaje da je imao dvije godine adventske kućice na kojima se ekstremno obogatio, a imao je i parking.

Tomislav Tomašević kaže da treba promijeniti model upravljanja, da ne ovisi o jednom šerifu, treba posložiti sustav gradske uprave, prioriteti su riješiti sustav vodoopsrkbe i odvodnje, održiv promet, postpotresnu obnovu, vrtiće i škole.

Klisović kaže da je gradsku vlast obilježilo pogodovanje, Pavičić Vukičević je uhvaćena u korupcijsku hobotnicu.

Filipović je rekao da je Škoro zaboravio istaknuti stvari o ‘Domovinskom parkingu: ‘Godinama je s obje ruke u džepovima sugrađanima, za njega je domoljublje pjevati pjesme u Americi dok je on bio granatira’.

Tomašević kritizira Pavičić Vukičević jer 20 godina nisu izgradili ni metar tramvajske pruge, spomenik Domovini košta više od Pelješkog mosta

“Dok ste gradili fontane ljudi vam nemaju vodovod, nevjerojatno mi je da kažete da ćete uključiti građane u donošenje odluka”.

Škoro kaže da mu je zanimljivo da Filipović govori u ime stranke koja je u trgovačkoj koaliciji, glasači iz Srbije mogu izaći u nedjelju bez potvrde o PCR testu, HDZ se pobrinuo da glasači SDSS-a dođu glasati.

Filipović optužio Škorin tim da su mu brojali krvna zrnca.

Tomašević kaže da HDZ svaki dan ima objavu posvećenu njemu, a oni nemaju niti jednu posvećenu Filipoviću. Kaže da njegov otac nije bio na Škorinoj lisit.

“Nemojte mi obitelj uvlačiti u političke rasprave, podnijeli ste prekršajnu prijavu 36 sati prije izborne šutnje, to nikada nitko nije napravio. Spomenik domovine košta više po metru od Pelješkog mosta, pa ploče su se već odvojile. Ovom modelu je kraj”.

Filipović mu kaže da nema ni riječi u programu o braniteljima i Domovinskom ratu.

Vesna Škare Ožbolt kaže da su svima puna usta branitelja, a Zagreb se brani ovdje kroz razvoj, a ne ideološke rasprave.

“Nemojte mjeriti krvna zrnca, moja su možda najveća, veća od vaših”.

Komentari