Subota: Većinom suho, sunčano i iznadprosječno toplo

Ilustracija Foto: Pixabay

U subotu će u istočnim hrvatskim krajevima prevladavati sunčano, samo ponegdje s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutro malo toplije nego u petak, s temperaturom zraka od 6 do 8 °C, a dnevna između 21 i 23 °C.

Podjednaka jutarnja temperatura zraka kao na istoku, te još malo viša poslijepodnevna bit će u središnjoj Hrvatskoj, uz pretežno sunčano vrijeme, sa slabim vjetrom.

U gorskim krajevima, uz povremeno umjerenu naoblaku, ponegdje može pasti malo kiše. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 5 °C, uz obalu između 9 i 14 °C, a dnevna uglavnom između 20 i 24 °C.

Na srednjem i južnom Jadranu, te u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano i danju ugodno toplo. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenome moru mjestimice umjeren do jak sjeverozapadni, pri čemu more može biti i umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 6 do 10 °C, uz obalu između 11 i 15 °C, a dnevna od 21 do 25 °C.



Do ponedjeljka još toplo i većinom suho, pa promjena!

“U unutrašnjosti do ponedjeljka bez znatnije promjene, prevladavat će sunčano i bit će iznadprosječno toplo te uglavnom suho. U nedjelju će zapuhati južni i jugozapadni vjetar, koji će u ponedjeljak jačati. U utorak jače prolazno naoblačenje s kišom, uz osjetan pad temperature zraka, a u gorju može pasti i malo snijega.

Na Jadranu u nedjelju pretežno sunčano i toplo. U ponedjeljak postupno sve više oblaka, osobito na sjevernom dijelu. U utorak prolazno jače naoblačenje s kišom i pljuskovima, uz pad temperature zraka. Potkraj subote zapuhat će jugo, koje će u nedjelju jačati pa će u ponedjeljak biti i jako, a u utorak će puhati jaka i olujna bura, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari