Studentski zbor smijenio dosadašnjeg predsjednika Mihovila Miokovića

Foto: Facebook/Mihovil Mioković

Nakon stegovnog postupka, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu objavio je kako je dosadašnji predsjednik smijenjen.

Posdjetimo, dosadašnji predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, Mihovil Mioković objavio je račune potrošnje Zbora na Facebooku s ciljem transparentnosti. No ubrzo je naišao na brojne kritike zbog trošenja tisuća kuna za vlastite potrebe.

Osudio ga i HDZ

Zbog brojnih kritika protiv njega je ubrzo pokrenut i stegovni postupak, a na prijedlog stranke, isčalnio se iz HDZ-a jer “nije htio biti teret stranci”.

O smjeni je obavijestio Studentski Zbor Sveučilišta U Zagrebu preko društvenih mreža, a Mioković je smijenjen s ukupno 28 glasova za te dva suzdržana. Nitko nije bio protiv.



‘Vjerujemo da će novi saziv biti transparentniji’

“Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu je natpolovičnom većinom glasova, odnosno s 28 ZA i 2 SUZDRŽANA, izglasala nepovjerenje i smijenila dosadašnjeg predsjednika Mihovila Miokovića te je za v.d. predsjednika Studentskog zbora izabran najstariji član skupštine Marko Mimica koji će voditi Zbor do izbora novog predsjednika.

Za vrijeme sjednice mogla su se čuti mnoga pitanja članova Skupštine kao i odgovora donedavnog predsjednika. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo na samom kraju našega mandata.

Vjerujemo da će novi saziv Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu biti još aktivniji u provođenju projekata i transparentniji od samoga početka te da se ovakva situacija u Studentskom zboru više nikada neće ponoviti”, priopćilio su preko iz Studentskog zbora preko Facebooka.

Komentari