Studenta zbog peticije i statusa na Facebooku ispitivala policija: Tko će biti kriv kad Ekonomski fakultet u Splitu postane novo žarište zaraze

Ekonomskom fakultetu u Splitu. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Student sa splitske Ekonomije završio je u subotu popodne na ispitivanju u policijskoj postaji i to navodno zato što je njegova peticija rektoru završila u medijima. 

Studentski zbor Fakulteta objavio je kako Hrvatska obara rekorde u broju zaraženih, a da dekanica Ekonomskog fakulteta u Splitu i dalje ne misli promijeniti odluku o pisanju kolokvija sukladno rektorovoj preporuci, koji je inače po struci liječnik.

Sarkastična objava na Facebooku

Tomislav Milošević bivši je predsjednik tog Studentskog zbora. Pokrenuo je peticiju među studentima kojom se traži da se uvaži preporuka rektora Sveučilišta u Splitu Dragana Ljutića o maksimalno dva kolokvija tjedno i to zato što su svi ispiti svih studenata trenutno nagurani u jedan tjedan.

“Ispostavilo se da su me zvali i radi statusa na Facebooku, u kojem sam se sarkastično osvrnuo na situaciju na fakultetu gdje su u jednom tjednu zgusnuti svi kolokviji svih studenata. Sporna je bila rečenica ‘ništa ne brinite, svi koji se zaraze ili su u izolaciji, nemaju pravo na online ispite'”, kazao je Milošević prenosi Dalmatinski portal.



Tko će biti kriv ako bude žarišta

U policijskoj su ga postaji pitali je li istina da je dekanici fakulteta Maji Fredotović najavio prosvjed zbog načina na koji se izvode kolokviji, na što je Milošević odgovorio da mu ovakvoj epidemiološkoj situaciji to sigurno ne pada na pamet.

“Pa, mi radi koronavirusa i tražimo drukčiji model provjere, sigurniji i s razmacima”, ustvrdio je Milošević.

Iz policije mu nisu htjeli odati tko ga je prijavio, a on sam navodi da je s dekanicom bio na razgovoru, ali ona je odbila sve prijedloge za reorganizaciju pisanja kolokvija.

“Što će napraviti studenti koji imaju koronu ili oni koji su u samoizolaciji, a marljivo su se pripremali za kolokvije? Što bi ministri Radovan Fuchs i Vili Beroš, Davor Božinović, ali i premijer Andrej Plenković, kao i predstavnici Nacionalnog stožera Alemka Markotić i Krunoslav Capak napravili da su na mjestu studenata? Što planirate napraviti u pogledu ovakve odluke dekanice fakulteta? Tko će biti kriv kad Ekonomski fakultet u Splitu postane novo žarište zaraze?”, pitaju se studenti splitske Ekonomije.

Komentari