Štromar: U četvrtak će biti poznat novi direktor APN-a

Bruno Konjevic / CROPIX

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar rekao je u srijedu da će sutra objaviti tko je novi direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), nakon što je najavio da će s tog mjesta smijeniti Krešimira Žunića zbog afere s kupovinom stana.

“Sutra ćemo imati novog direktora APN-a”, rekao je Štromar ne otkrivajući njegov identitet.

“To ćemo ostaviti za sutra da prođu procedure i odmah poslije Vlade ćete dobiti tu informaciju”, kazao je nakon sjednice užeg Vladinog kabineta i razgovora s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Štromar je ranije danas potvrdio da će smijeniti v.d. direktora APN-a, HDZ-ovog Krešimira Žunića koji je za svega 975 eura po četvornom metru lani zajedno sa sinom kupio stan iz APN-ova programa društveno poticane stanogradnje, a u vrijeme kupoprodaje bio je zamjenik direktora APN-a i osoba koja je odlučivala o prodaji državnih nekretnina.



Ministar graditeljstva i prostornog uređenja rekao je nakon sjednice užeg Vladinog kabineta da je njegov stranački kolega iz HNS-a, bivši direktor APN-a Slavko Čukelj, koji je sa Žunićem potpisao kupoprodajni ugovor, dao ostavku na mjesto direktora te agencije prije dva, tri mjeseca i tamo nema više nikakvu funkciju.

Nije želio spekulirati gdje je točno Žunić prekršio zakon, dodavši da će DORH utvrditi da li je i u kojoj mjeri prekšen zakon i koje su sankcije.

Rekao je i da nema informacija o tome ima li Žunić još neku nekretninu u kojoj povremeno živi bivši ministar Lovro Kuščević, ali da je čuo da je Žunić izjavio da ima nekretninu.

“Zato smo upravo prijavili DORH-u da napravi izvide i utvrdi činjenično stanje. Da, čuo sam u ovih par sati da je Žunić izjavio da ima nekretninu. Moguće je da bi to bilo kršenje zakona, ali pustimo DORH-u da obavi što treba i donese zaključak”, istaknuo je Štromar.

Komentari