Štromar: Očistit ćemo cijeli sustav, svaku nepravilnost odmah ćemo prijavljivati DORH-u.

Davor Pongracic / CROPIX

Nakon skandala u kojem je ravnatelj državne agencije APN Krešimir Žunić kupio jeftino POS-ov stan od iste te agencije, ministar graditeljstva Predrag Štromar je najavio reviziju je li još zaposlenika APN-a kupilo stan APN-a i primjenu pravila.

“Prošli tjedan pokrenuo sam internu reviziju APN-a gdje se posebno provjeravaju svi sadašnji i bivši djelatnici. Svaku nepravilnost koju uočimo ćemo odmah prijavljivati DORH-u. Pravila i zakoni moraju vrijediti za sve isto. Isto tako sva saznanja koja mediji i građani imaju su dobrodošla i sve informacije koje dobivamo od njih će također biti provjerene. Isto tako, moj je prijedlog prema premijeru da se smanje ovlasti APN-u. Cilj mi je da uvedemo reda, nemam ni malo tolerancije prema tome da POS stanove na kraju koriste oni kojima ne trebaju. Jedini je cilj da u POS stanovi postanu dom mladim obiteljima. Očistit ćemo cijeli sustav”, rekao je Štromar.

Novi direktor APN-a Dragan Hristov najavljuje promjene akata kojima će se spriječiti dodjela stanova po principu tko prvi njegova djevojka, odnosno da se stanovi daju u najam po principu redoslijeda prijava, pišu 24sata.

“Promijenit ćemo akte, uvesti bodovanja na listi prvenstva kako bi stanove dobili oni kojima zaista trebaju”, rekao je Hristov.



Komentari