Štromar: Načelnica Nosić napravila je sve po zakonu jer se prijavila tamo gdje je kupila stan

Vlado Kos / CROPIX

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar rekao je u četvrtak da je HDZ-ova načelnica Općine Lovreć Anita Nosić, koja je kupila stan u Zagrebu subvencioniranim kreditom, redovito prijavljena u Zagrebu, te je najavio kontrolu prebivališta svih kupaca subvencioniranih kredita.

“Načelnica Nosić je kupila stan u Zagrebu i prijavila se redovno prema Zakonu o subvencioniranim kreditima”, izjavio je ministar Štromar pred Banskim dvorima.

Na komentar novinara da je se na popisu birača može naći u Lovreću, Štromar je uzvratio kako je dobio informaciju da je prijavljena u Zagrebu. Dodao je da je Nosić napravila sve po zakonu jer se prijavila tamo gdje je kupila stan.

“Pokrenut ćemo kontrolu svih koji su kupili stan po subvencioniranim kreditima, imaju li stvarno prebivalište u tim stanovima”, najavio je Štromar.



Malenica: Upravna inspekcija će obaviti nadzor

Ministar uprave Ivan Malenica je izjavio da će upravna inspekcija obaviti nadzor, a ako se utvrdi da je zaista došlo do promjene prebivališta, njezin će mandat načelnice općine prestati po sili zakona.

“Mandat čelniku jedinice lokalne samouprave prestaje po sili zakona prijavom prebivališta izvan jedinice lokalne samouprave, odnosno u ovom slučaju ako upravna inspekcija utvrdi da je ona prijavila prebivalište izvan jedinice lokalne samouprave”, objasnio je.

Rekao je da Nosić prima naknadu za posao načelnice u svojoj općini te da će upravna inspekcija utvrditi što slijedi.

Načelnica općine Lovreć Anita Nosić je prije dvije godine kupila stan od 48 kvadrata u Zagrebu preko programa namijenjenog za zbrinjavanje mladih obitelji, objavili su mediji. Navode da je Nosić podigla kredit od 80.000 eura, te dodaju da živi u obiteljskoj kući u svojoj općini Lovreć, a prijavljena je u Zagrebu.

HDZ-ova načelnica je prekršila zakon: Mora odmah vratiti 72 tisuće eura

Komentari