STROGO KAŽNJENI ZBOG NEPROFESIONALNOG PONAŠANJA Policajci dobili otkaz jer su umjesto pljačkaša lovili – Pokemone

Dvojica američkih policajaca iz Los Angelesa dobila su otkaz, nakon što je otkriveno da su tijekom radnog vremena i to dok su trebali biti u potjeri za pljačkašima – igrali Pokemon Go.

Sada već bivši policajci, Louis Lozano i Eric Mitchell, otkaz su dobili još 2017. godine, ali su se žalili na oduku i sudski tražili povratak na posao.

Prema sudskim dokumentima, Lozano i Mitchell obilazili su svoje područje patrole u jugozapadnom dijelu Los Angelesa u travnju 2017. godine, kad su na radiju dobili poziv da se priključe potjeri za pljačkašima u obližnjem trgovačkom centru. No, dvojac se na poziv oglušio.

Kako su pokazale snimke iz njihovog automobila, policajci su bili u blizini trgovačkog centra i namjerno ignorirali poziv. Centrali su javili da se nalaze u drugom dijelu grada, čime su pokušali sakriti što rade.


Na snimci se, među ostalim, može čuti kako raspravljaju o liku “Snorlax” koji se u Pokemon Go igri pojavio nekoliko ulica dalje. Tijekom sljedećih 20 minuta, policajci su se vozili obilazeći različite lokacije na kojima su se pojavljivali virtualni Pokemoni i raspravljali o njima.

sudskim se dokumentima navodi da su policajci “propustili uhvatiti pljačkaše”, ali su zato uhvatili Pokemone.

Tijekom žalbenog postupka, bivši policajci su priznali da su napustili svoje područje u potrazi za “Snorlaxom”, ali da su to učinili kao “dodatni trud i posebnu patrolu”. Žalili su se na da su u trenutku poziva bili u parku gdje je svirala glasna glazba, pa da nisu čuli poziv na radiju, iako je na snimci bilo vidljivo da su čuli poziv i namjerno ga ignorirali, prenosi Zimo.

Nakon istrage, dobili su otkaz, koji je odbacivanjem žalbe potvrdio i sud.

Nije poznato jesu li policajci nastavili sa lovom na Pokemone ili su samo krenuli u lov na novi posao.

 

Komentari