Strenja: Još se ne zna hoće li saborski Odbor Beroša saslušati danas ili sutra

Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja (Most) nije u srijedu ujutro mogla precizirati hoće li taj Odbor danas ili u četvrtak saslušati kandidata za novog ministra zdravstva Vilija Beroša.

„Nikakav zahtjev iz Vlade još nije došao, nikakav dokument nije ‘ušao’ u Sabor, dok ne uđe, ne može se ništa znati“, rekla je Strenja koja je ranije za srijedu poslijepodne sazvala redovnu sjednicu svog Odbora.

„Ako Vlada tijekom dana dostavi prijedlog sa biografijom novog ministra, onda se to uvrštava na dnevni red, ako ne, sazvat ćemo sjednicu sutra“, rekla je Strenja Hini.

Odbor za zdravstvo nadležan je saslušati kandidata za novog ministra, sam Sabor o tome se ne raspravlja, nego samo glasuje o povjerenju.



Strenja je dan prije istaknula kako očekuje da na sjednicu njenog Odbora, uz Beroša dođe i premijer Andrej Plenković kako bi kandidata predstavio i ‘branio’ svoj izbor.

Beroš će zamjeniti smijenjenog ministra Milana Kujundžića koji se vraća u saborske klupe gdje ga je mijenjala Dragica Vranješ (HDZ).

Komentari