STRAVIČNO Ubio brata pa skočio u smrt, a prije šest godina zaklao je majku

Ubojstvo na Savici/Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zašto je Džeri bio na slobodi? – pitanje je koje su si postavljali stanovnici Ruždjakove ulice na zagrebačkoj Savici dok su s nevjericom u petak u popodnevnim satima promatrali policijski očevid.

Jer riječ je o 42-godišnjem M. G. koji je tijekom dana u stanu bratu zadao višestruke ubode nožem i potom presudio sebi skokom s prozora, a inače je prije šest i pol godina na isti način život oduzeo i vlastitoj majci.

Kazna zatvora

Za potonji zločin, koji je zaprepastio susjede, M. G. se nagodio s tužiteljstvom te je zbog majčine smrti osuđen na šest godina zatvora. A kako je tada bio smanjeno ubrojiv te je imao ozbiljne psihičke probleme, izrečena mu je i mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja. S obzirom na okolnosti koje su rezultirale novom tragedijom, nemoguće je ne zapitati se je li poduzeto baš sve da se ovakav zločin ne dogodi.

Susjedi tragično skončane obitelji ostali su zaprepašteni prizorom beživotnog muškarca u ograđenom vrtnom dijelu zgrade. Većina je njih za stravičan zločin doznala tek kad su vidjeli policiju, jedna je susjeda čula tupi udarac tijela o zemljanu površinu.



Početkom veljače 2014. godine M. G. je uzeo kuhinjski nož i, držeći ga, išao za mamom po stanu. U spavaćoj sobi u leđa joj je šest puta zario štricu u tijelo, a ukupno ju je ubo 16 puta. Kariranom dekom joj je prekrio glavu, a dio tijela jaknom. Spustio je rolete, zatvorio vrata sobe, zakrvavljenu majicu ostavio u kupaonici, a u sudoperu je oprao nož. Kad mu je na vrata pozvonio brat, lagao mu je da je majka izašla s prijateljicama. Pripremio mu je večeru te su se razišli, piše Jutarnji list.

Komentari