Stravična nesreća na Istarskom ipsilonu, poginula dvojica zaštitara

Foto. Srecko Niketic/PIXSELL

Stravična prometna nesreća dogodila se s ponedjeljka na utorak oko ponoći na Istarskom ipsilonu nedaleko od Pazina, a u njoj su živote izgubila dvojica 31-godišnjaka iz okolice Rijeke koji su bili zaposlenici zaštitarske tvrtke Securitas. Riječ je o vozaču G. M. iz Matulja i suvozaču P. L. iz Rijeke, koji su poginuli na licu mjesta.

Još se ne zna što je točno uzrok ove stravične prometne nesreće, a istarska je policija navela da je do nje došlo kada je 31-godišnjak, koji nije koristio sigurnosni pojas, upravljao vozilom Fiat Doblo, daruvarskih registarskih oznaka, iz smjera čvora Ivoli u smjeru čvora Rogovići.

Istraga nesreće

“Vozač je iz neutvrđenih razloga skrenuo udesno, izvan kolnika, gdje je udario u smjerokazni stupić i u zaštitnu ogradu, nakon čega se vozilo prevrnulo i udarilo u ogradu za zaštitu od buke”, rekli su u Policijskoj upravi istarskoj.

Na mjesto nesreće odmah su poslani vatrogasci nakon što je primljena dojava u 0.22 sata, a iz potpuno uništenog službenog vozila ove zaštitarske tvrtke izvučena su tijela poginulih.



Očevid je na Ipsilonu trajao do 6 sati ujutro, kada je cesta opet otvorena za promet, ali još uvijek se ne zna kako je uopće došlo do nesreće. Zato su tijela preminulih prevezena na Odjel patologije pulske Opće bolnice, gdje je zatražena obdukcija koja će pokazati je li u krvi vozača bio prisutan alkohol, je li vozaču pozlilo ili je bilo nešto treće.

Što se tiče vozila, ono se u potpuno skršenom stanju nalazi u dvorištu policijske postaje Pula, a zatražit će se i vještačenje nad vozilom kako bi se saznalo je li bilo tehnički neispravno. Još se ne zna i je li vozač prebrzo vozio pa je zbog toga izgubio kontrolu nad vozilom.

Kolege u šoku

U zaštitarskoj tvrtki nismo mogli doći do informacija jesu li dvojica preminulih muškaraca bila na službenom putu i kamo su se zaputili, tek su se oglasili izjavom sućuti obiteljima.

“Nažalost, noćas smo primili vijest koja je sve nas u Securitasu duboko potresla. Za nas kao kompaniju koja njeguje iznimnu povezanost i bliske kolegijalne odnose među našim ljudima, ovo je iznimno težak i osjetljiv trenutak. Kolege koji su, nažalost, izgubili svoje živote bili su neizostavan dio našeg tima. Misli svih zaposlenika Securitasa Hrvatska sada su uz obitelj poginulih.

Želimo izraziti najiskreniju sućut i bezrezervnu podršku njihovim najmilijima u ovom teškom trenutku”, navedeno je u priopćenju koje potpisuje Iva Funčić Lučić, direktorica marketinga i komunikacija tvrtke Securitas sa sjedištem u Zagrebu, prenosi Jutarnji list.

Komentari