STRAVIČNA BELJAKOVA PORUKA VUKUŠIĆU: ‘Crk’o da Bog da!’, Herman uzvraća: ‘Skupi hrabrosti i reci mi to u lice’

Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što su u medijima počeli izlaziti brojni slučajevi cijepljenja preko reda, oglasio se i čelnik HSS-a Krešo Beljak, koji se cijepio među prvima, kada je saborskim zastupnicima ponuđena ta opcija, no ubrzo je ustvrdio kako se zbog toga osjeća jadno, nakon svih tih napisa.

Liječnik i  branitelj, te česti napadač lika i djela Kreše Beljaka,  dr. Herman Vukušić oglasio se s tvrdnjom kako mu je Beljak zaželio smrt, na što mu je Herman najavio tužbu, ali i pozvao na obračun “jedan na jedan” dodavši kako mu je za to potrebno “50 posto pluća”. Podsjetimo, Vukušić je obolio od koronavirusa, zbog čega je i hospitaliziran.

Vukušić tvrdi kako je Beljak Vukušićevom prijatelju kazao da Vukušiću poruči: “Crk’o da Bog da”, zbog čega je poznati liječnik objavio i status na Facebooku u kojemu je opisao situaciju u kojoj je to Beljak navodno rekao, a koju zbog osjetljivosti iznesenog sadržaja prenosimo u cijelosti:

‘CRKO DA BOG DA! CRKO DA BOG DA!’

“Upravo mi je u goste došao prijatelj iz Samobora koji je jučer, negdje oko 18.30 u prostorijama jedne trgovine tehničke opreme u Samoboru sreo Krešu Beljaka.



Tom prilikom skrenuo mu je pažnju na moju nedavnu objavu na Facebooku gdje sam kritizirao Beljakov amoralan čin cijepljenja preko reda, kao i njegov govor mržnje i zazivanje nasilja, zbog čega je protiv Beljaka prije godinu dana u Samoboru organiziran veliki prosvjed. Gradonačelnik jednog od najljepših hrvatskih gradića, saborski zastupnik, predsjednik najstarije hrvatske stranke i osoba koja sebe voli predstavljati akademskim građaninom na to je (prema riječima mojeg prijatelja) ovako reagirala:

‘Sav se zajapurio i zapjenio i rekao: ‘Čuo sam da mu je bilo loše, šteta što nije crkao! Poruči mu: CRKO DA BOG DA! CRKO DA BOG DA!”

Uslijedio je tu još cijeli niz salvi uvreda i degutantnih izjava na račun mojeg lika i djela i to sve pred nazočnim djelatnicima i kupcima u trgovini.

Kao i pod svjetlom nadzornih kamera.

Dragi moj Krešo, bez obzira što te štiti saborski imunitet čim malo prizdravim ide ti tužba za više kaznenih djela, a osobno mi je drago da ovakovim svojim ponašanjem pokazuješ svoje pravo lice koje će građani prekrasnog Samobora u svibnju sigurno prepoznati i poslati te u političku povijest.

Ili, s obzirom da ti voliš sebe predstavljati kao nekakvog fakina i velikog ratnika, čim još malo dođem sebi, možemo se mi naći gdje ti god kažeš, pa skupi hrabrosti i to mi reci u lice.

Za tebe mi je dosta i 50 posto pluća.

Na koncu, dragi moj Krešo, kao i sve one druge koji me mrze ili ne vole, pozdravljam te krasnim vulkanskim pozdravom iz ‘Zvjezdanih staza’:

‘Živi ti meni dugo i berićetno’”, napisao je Vukušić.

Komentari