STRAVIČAN ZLOČIN KOD PULE Zaklao bivšu, sebi prerezao vrat: ‘On je bio pijanac, a ona je više puta uzalud tražila pomoć’

Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Mjesto Galižane kod Pule potresla  je tragedija. Oko 18 sati u obiteljskoj kući u Fažanskoj ulici muškarac je usmrtio ženu, a zatim pokušao ubiti i sebe.

Prema neslužbenim informacijama, ubio ju je oštrim predmetom nakon čega je sebi pokušao oduzeti život nožem, prerezavši si grlo. Vozilom Hitne medicinske pomoći odmah je prevezen u pulsku Opću bolnicu. Težina ozljede i dalje nije poznata.

Riječ je o bivšim supružnicima. Ubijena je imala 54 godine, a ubojica ima 60. Policija je dojavu dobila od njihove kćeri koja živi u istoj kući.

Susjedi: On je bio pijanac, a ona je više puta tražila pomoć. Uzalud

“Još uvijek se utvrđuju okolnosti koje su dovele do ovog događaja. Policijski djelatnici zajedno sa zamjenikom županijskog državnog odvjetnika provode očevid na mjestu događaja”, izvijestila je jučer nakon zločina glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač.



Mještani su šokirani ovim zločinom. Za ženu imaju samo riječi hvale, dok su za ubojicu rekli kako je imao problema s alkoholom. Ubijena je više puta tražila pomoć, ali uzalud. Kako doznaje Novi list, ubojica je više puta završio na policiji zbog remećenja javnog reda i mira u alkoholiziranom stanju, zadnji put ovog ljeta.

Mještani su rekli da je on već u više navrata prijetio da će se ubiti, no na koncu je ubio bivšu suprugu. Ogorčeni su jer se znalo za ovaj obiteljski problem na koji nisu reagirali oni koji su trebali, odnosno očigledni nasilnik nije izbačen iz kuće, nego se “valjda čekalo najgore”, što se na kraju i dočekalo.

Komentari