STRAVA U Dravi pronađeno dvoje utopljenih, šokiran ribič i djelatnici hidroelekrane

Ilustracija: PU varaždinska

U prethodna tri dana, službenici PU Varaždinski pronašli su čak dva tijela u Dravi te utvrdili utapanje kao uzrok smrti.

Prvo tijelo pronađeno je u utorak 17. kolovoza u jutarnjim satima kod hidroelektrane u Sračincu. Do pronalaska je došlo prilikom održavanja i čišćenja metalne mreže, u vodi je pronađeno tijelo ženske osobe.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici te ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije i mrtvozornik, koji su konstatirali smrt.

Sutradan oko ponoći na južnoj obali rijeke Drave, na predjelu zvanom Beli Kipi, ribič je prilikom ribolova izvukao tijelo muške osobe.



Na mjesto događaja izašli su policijski službenici i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin te mrtvozornica koja je konstatirala smrt.

U međuvremenu su utvrđeni identiteti osoba i uzroci smrti. Riječ je o 66-godišnjoj ženi te o 43-godišnjem muškarcu, a identitet je utvrđen prepoznavanjem od strane članova obitelji.

Nakon obavljene obdukcije utvrđeno je da je uzrok smrti kod obje osobe utapanje, a iz PU Varaždinske tvrde i kako slučajevi utapanja nisu međusobno povezani.

Za obje osobe, već je bio prijavljen nestanak.

Komentari