STRAŠNO NEVRIJEME POGODILO DIJELOVE HRVATSKE Upozorenje meteorologa nažalost se ostvarilo

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Strašno nevrijeme u petak navečer je pogodilo Koprivnicu i okolicu. Upozorenje koje su meteorolozi izdali u petak poslijepodne nažalost se i ostvarilo. Oko 23.30 olujni vjetar, snažna kiša koja se mjestimično pretvarala u tuču i grmljavina poharali su Podravinu.

Vjetar je rušio drveće diljem grada i prometnice učinio neprohodnima. Prema prvim informacijama naših reportera s terena, vjetar je kidao drveće koje je padalo na sve strane, a nastradala je i javna rasvjeta koja je padala na ceste.

Već odavno kritični podvožnjak kod Podravke u potpunosti je poplavljen, kao i pješački pothodnik koji se nalazi nekoliko metara dalje, ali i podvožnjak kod Kauflanda i skretanja za Koprivnički Ivanec.

Na teren su brzo izašle žurne službe koje su u kratkom vremenu raščistile prometnice, javlja Glas Podravine.



Prognoza za subotu
U unutrašnjosti pretežno oblačno i osjetno svježije, povremeno s kišom, mjestimice i pljuskovima s grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za subotu.

Na Jadranu djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom mjestimice s kišom i pljuskovima koji ponegdje mogu biti izraženiji. Na kopnu će puhati povremeno umjeren sjeveroistočnjak, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura, a na južnom dijelu jugozapadnjak i jugo.

Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 15 do 20, a na Jadranu između 25 i 30 Celzijevih stupnjeva.

 

Komentari