Stranka Pametno podnijela treću kaznenu prijavu protiv splitskog gradonačelnika

Foto: Josko Supic / Cropix

Stranka Pametno je podnijela kaznenu prijavu protiv splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare sumnje u nenamjensko trošenje javnog novca prilikom uklanjanja drvne mase s Marjana. Ovo je treća po redu kaznena prijava zbog, smatraju u stranci Pametno, “nezakonitih radnji na Marjanu”.

Marijana Puljak, predsjednica stranke tvrdi kako splitski “gradonačelnik ne posustaje u svojim namjerama da opustoši Park šumu i gradski proračun”.

“Gdje je nestalo 2,15 milijuna kuna proračunskog novca prilikom uklanjanja drvne mase? Služi li pojedincima Park šuma za zamračivanje dijela financijskih sredstava koja pripadaju građanima. Zašto se ne žele srediti vlasnički odnosi unutar Park šume, samo su neka od pitanja na koje bi Opara trebao dati odgovor dok u isto vrijeme šuma rapidno propada”, rekla Puljak.

Stranka Pametno tvrdi kako je gradonačelnik Opara prekoračio svoje ovlasti te mimo Gradskog vijeća grada Splita donosio odluke koje opterećuju proračun iznosom većim od milijun kuna. Proračun grada Splita je u 2019. godini predvidio dva milijuna kuna za sanaciju Park šume Marjan, a Puljak tvrdi kako je od dizanja njihove prve kaznene prijave u srpnju prošle godine, na sanaciju potrošeno puno više, približno 7 milijuna kuna, premda gradonačelnik ne može samostalno odlučiti o isplati od preko milijun kuna.



“Opara se oglušio i na mjere koje je donio Hrvatski šumarski institut u veljači 2018. po pitanju suzbijanja potkornjaka, čime je omogućio širenje štetnika u Park šumi Marjan. Mjere su se počele provoditi tek u veljači 2019. Takvo postupanje rezultiralo je takvo drugom kaznenom prijavom u ovih godinu dana, a zbog sumnje u nenamjensko trošenje javnog novca uslijedila je i treća”, stoji u priopćenju stranke Pametno, a prenosi direktno.hr.

Komentari