Stranka Centar prozvala premijera zbog nesposobnosti ‘Javnost zastrašuje svojom tobožnjom brzinom misli’

Dalija Orešković/Patrik Macek/PIXSELL

Stranka Centar u četvrtak je otvorenim pismom prozvala premijera Andreja Plenkovića da je nesposoban urediti institucije u državi zato što ‘demontira demokraciju’ koja se postiže propitivanjem svih razina vlasti i institucija.

Iz Centra ističu da premijera nikada nisu i neće nazivati ‘anemičnim’ i drugim osobnim atributima koje dijeli oporba, ali mu neće dopustiti da ‘demontira demokraciju’ kao sustav u kojem se napredak postiže propitivanjem svih razina vlasti i institucija.

“Zar Vi mislite da ćemo mi zbog argumenta dobrobiti institucije šutjeti o šteti koju nanosi neki privremeni i zamjenjivi akter te institucije? Malo ste se pogubili. Taman toliko da smo nepotrebno apostrofirali ministra Ćorića, jer smo mogli odmah bez okolišanja Vas navesti kao osobu koja svoj posao ne radi dobro”, poručuju Plenkoviću.

Navode da će sve kritike na institucije ili njihove predvodnike u idućim objavama adresirati prema premijeru Plenkoviću kao “dužnosniku nesposobnom da uredi te institucije”.



Premijer javnost zastrašuje tobožnjom brzinom misli

“Vaše tri sekunde su nakaradan argument bilo čega analitičkoga. Vaše tri PR sekunde možda nekom mogu i imponirati. Nama koji poznajemo i golemu važnost vremena od tri milisekunde to je samo još jedan bahati spin čovjeka koji nema argumente u svojim rukama, pa javnost zastrašuje svojom tobožnjom brzinom misli”, kažu u Centru.

Najavljuju da će u sutrašnjem nastavku kritika napasti sve službe koji svoj posao nisu adekvatno odradile u prva tri sata snažnog potresa, dan prije onog razornog, te osobu koja koordinira tim službama – premijera Plenkovića.

“Objasnit ćemo katastrofalan način reakcije na prvi petrinjski potres i nespremnost za drugi. I jasno pokazati što je tko trebao učiniti u ta prva tri sata nakon prvog potresa, pa onda i prve tri minute prigodom razornog potresa dan poslije”, navode u Centru.

Komentari