STRAHOTA u Zagrebu! Oteli maloljetnika, odvezli ga u šumu i teško ozlijedili pokušavajući dobiti informacije od njega

Marin Tironi/PIXSELL/ilustracija

Dvojica muškaraca u tridesetima oteli su i fizički zlostavljali maloljetnika pokušavajući doznati od njega mjesto stanovanja četvrte osobe. Maloljetnika je spasio trenutak nepažnje.

Prema priopćenju PU Zagrebačke osumnjičeni 31-godišnjak i 33-godišnjak protupravno su oduzeli slobodu maloljetniku s ciljem da ih odvede do treće osobe koja im je, navodno, otuđila novac.

Maloljetnika su prvo fizički zlostavljali u sobi na području Centra, a zatim su ga prisilno uveli u automobil i odvezli do šume. Ondje su ga izveli iz auta i nastavili fizički ozljeđivati, a sve s ciljem da im kaže gdje se nalazi, odnosno stanuje treća osoba.

Nakon toga nastavili su ga voziti po gradu, a u jednom trenutku mladić je iskoristio njihovu nepažnju tijekom zaustavljanja vozila na Iblerovom trgu te je iskočio van.



Ozlijeđenom maloljetniku je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Nad osumnjičenima je kasnije provedeno kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je pronađeno skoro 800 grama marihuane.

Osumnjičene se tereti za „Protupravno oduzimanje slobode“ na štetu maloljetnika, a 33-godišnjaka se tereti i da je sam počinio kazneno djelo „Omogućavanje trošenja droga“.

Policijski izvještaj prenosimo u cijelosti:

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetniku u Zagrebu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 33-godišnjakom zbog sumnje da su zajedno počinili kazneno djelo „Protupravno oduzimanje slobode“ na štetu maloljetnika te da je 33-godišnjak sam počinio kazneno djelo „Omogućavanje trošenja droga“.

Naime, u petak, 6. kolovoza 2021. godine, za vrijeme dok su se nalazili u sobi objekta smještaja na području Centra, osumnjičene osobe su protupravno oduzele slobodu maloljetniku s ciljem da ih on odvede do treće osobe koja je, navodno, iz te sobe otuđila novac 33-godišnjaka. Tijekom boravka u sobi osumnjičeni su fizički napadali oštećenog, a nakon toga su ga uporabom tjelesne snage prisilili da uđe u osobni automobil marke Škoda Kamiq zagrebačkih registarskih oznaka.

Dok je 31-godišnjak upravljao osobnim automobilom, osumnjičeni 33-godišnjak se nalazio na suvozačevom mjestu te su se odvezli do šume na zasad nepoznatoj adresi gdje su izveli oštećenog iz osobnoga automobila i nastavili ga fizički ozljeđivati, sve s ciljem da im kaže gdje se nalazi, odnosno stanuje treća osoba.

Potom su maloljetnika opet prisilili da uđe u osobni automobili i nastavili ga voziti po gradu. U jednom trenutku oštećeni je iskoristio njihovu nepažnju tijekom zaustavljanja vozila na Iblerovom trgu te je iskočio van dok su osumnjičene osobe nastavile vožnju.

Ozlijeđenom maloljetniku je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Nadalje, 7. kolovoza oko 13.30 sati, u objektu smještaja je 33-godišnjak policijskim službenicima predao papirnatu vrećicu u kojoj su se nalazile dvije plastične vrećice s oko 508 grama i 275 grama marihuane.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetniku u Zagrebu”, priopćili su iz PU Zagrebačke.

Komentari