Stožer poziva na pridržavanje epidemioloških mjera

Foto: Novi list

Istarski županijski Stožer civilne zaštite pozvao je u četvrtak na poštivanje epidemioloških mjera, održavanje socijalne distance na javnim površinama, u tržnim centrima, javnim ustanovama te mjestima javnih okupljanja.

Naime, nakon više od dva mjeseca bez novooboljelih u Istri su zabilježena dva slučaja zaraze. Dva pacijenta pozitivna na Covid-19 hospitalizirana su jučer popodne u pulskoj Općoj bolnici.

“Epidemiološka situacija u pojedinim državama s kojima naša zemlja graniči pogoršava se iz dana u dan a na području Istre svakim danom dolazi sve veći broj turista iz raznih država. Sve to ima i imat će utjecaja na epidemiološko stanje na području Istarske županije, koja je do danas dulje razdoblje bila bez oboljelih od COVID-19 virusa”, poručio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Većina građana se opustila

Većina građana Istarske županije, kaže, opustila se u provođenju mjera zaštite kao i većina pravnih osoba, što je omogućavala povoljna situacija.



“Neophodno je provođenje pojačanih higijenskih mjera na zatvorenim i otvorenim prostorima, osobne higijene, korištenje dezinfekcijskih sredstava te nošenje zaštitnih maski osoblja koje radi s građanima u javnim ustanovama, tržnim centrima i ugostiteljskim objektima, turističkim naseljima, kao i nošenje zaštitnih maski korisnika usluga”, poručio je Kozlevac.

Provođenje tih mjera, kazao je, osigurava da se virus ne može širiti među populacijom, odnosno osigurava i daljnje povoljno stanje.

“Sustav koji je uspostavljen na području Istarske županije osigurava kvalitetno reagiranje na moguću pojavu virusa te saniranje u vrlo kratkom vremenskom periodu”, zaključio je Dino Kozlevac.

Komentari