Stožer objavio manje slučaja nego županije, građani traže odgovore!

Stožer Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno novih 67 slučaja zaraze koronavirusom.

No, broj novozaraženih u zadnja 24 sata manji je od onoga koji su jutros priopćili županijski stožeri prema kojima je samo u Zagrebu potvrđeno 44 nova slučaja, u Osječko-baranjskoj županiji 35 što zajedno čini više od 67 novih slučaja na nacionalnoj razini.

Treba napomenuti da Nacionalni stožer u 14 sati objavljuje podatke koji su prikupljeni u periodu od 12:45 jučer do 12:45 danas, pa je teoretski moguće da to objašnjava diskrepanciju između podataka Nacionalnog stožera i županijskih stožera.

Ono što je zanimljivo jest da Nacionalni stožer danas nije objavio koliko je slučaja u pojedinoj županiji, a inače to čini.



Zbog svega navedenog građani su na Twitteru zatrpali pitanjima službeni profil Nacionalnog stožera civilne zaštite, tražeći objašnjenje brojki koje se ne podudaraju, piše Index.

“Super vam je matematika, ako zbrojimo samo Đakovo i Zagreb.. Halooo??”, “44 Zagreb + 33 Đakovo.. da ne spominjem ostale… Kako 67?”, “Laži, laži, laži me…”, “A broj oboljelih po županijama više ne pišete?”, samo su neki od komentara.

Komentari