Stožer donio nove mjere za svadbe u Vukovarsko-srijemskoj županiji: To je i poruka svima ostalima da se pridržavaju mjera, inače…

Pixabay

U protekla 24 sata u Republici Hrvatskoj imamo 25 novih slučajeva zaraze, ukupno od početka pandemije 4.370, rekao je ministar zdravstva, Vili Beroš, na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite. Dvije su osobe preminule.

Na prijedlog stožera Vukovarsko-srijemske županije donesena odluka o održavanja svadbenih svečanosti, mjera stupa na snagu danas i trajat će do 4. kolovoza. Izlazimo ususret Stožeru, ali je to i poruka svima ostalima, da se pridržavaju mjera ili ćemo doći u situaciju da se poveća broj zaraženih, rekao je Damir Trut.

“Na zahtjev stožera Vukovarsko-srijemske županije, odlučeno je da na vjenčanjima budu prisutni samo članovi uže obitelji. Nije ograničen broj, samo je specificirano da budu samo najuži članovi obitelji. Računamo na svijest građana da će na svadbama biti prisutni samo najuži članovi obitelji, roditelji, braća, sestre, kumovi i to je to”, objasnio je Capak.

Dodao je da i dalje vrijedi pravilo 300 na zatvorenom, odnosno 500 uzvanika na otvorenom, ali da svi moraju biti prijavljeni županijskim stožerima.



Komentari