Stožer danas o mogućem popuštanju mjera: Ako situacija bude dobra, mjere bi se mogle ublažiti do 15. lipnja

Screenshot

Mjere bi se mogle dodatno ublažiti ako epidemiološka situacija bude dobra, tako je jučer potvrdio ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Najme Capak je rekao kako smo u povoljnoj, ali osjetljivoj epidemiološkoj situaciji zbog velikog broja cijepljenih, lijepog vremena, kraja školeske godine.

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite održat će se danas u 11 sati, a na njoj će biti riječi o popuštanju mjera.

“Brojke nam kontinuirano padaju s čime smo zadovoljni. Međutim nalazimo se u osjetljivoj epidemiološkoj situaciji gdje su se ljudi pustili”, kazo je Capak u Dnevniku Nove TV.

Ako epidemiološka situacija bude bolja, mjere bi se mogle ublažiti u utorak 15. lipnja.



“Razgovara se o tome da se eventualno produži malo radno vrijeme, da se neki sportski događaji, treninzi i natjecanja na otvorenom malo popuste. Nešto od toga će biti”, rekao je Capak.

Jučer su zabilježena 184 nova slučaja, pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 1.290. Među njima su 482 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 48 pacijenata. Oporavilo se 217 osoba, a testirano je njih 5.435.

Zaključno s 9. lipnja utrošeno je 1.986.929 doza cjepiva. Dosad je 1.370.306 osoba cijepljeno s najmanje jednom dozom, među kojima su njih 616.623 primile obje doze. Na dan 9. lipnja utrošeno je 39.145 doza cjepiva.

IDE NOVO POPUŠTANJE Capak otkrio koje bi se mjere mogle ublažiti od utorka

Komentari