Stojanović: Cijepljena 62 zdravstvena djelatnika u Istri

HRT

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Aleksandar Stojanović potvrdio je za Hinu kako je tijekom nedjelje cijepljeno 62 zdravstvena djelatnika pulske Opće bolnice i nastavnog Zavoda za hitnu medicinu.

Ostale količine odnosno doze cjepiva biti raspoređene u domovima za starije i nemoćne.

“Tijekom današnjeg dana cijepit će se štićenici pulskog Doma za starije “Alfredo Štiglić”, sutra štićenici Doma u Raši te Doma “Domenico Pergolis” u Rovinju, a u srijedu štićenici Doma “Sv. Polikarp” u Puli”, rekao je Stojanović i dodao da je ukupno 400 doza cjepiva stiglo, a do 4. siječnja očekuje se slijedeća pošiljka s obzirom na to da će se cjepivo ispostavljati na tjednoj razini.

Iz nastavnog Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije priopćili su kako su tijekom nedjelje cijepljeni svi zaposlenici zavoda, njih ukupno 25, no budući da je puno veći interes među zaposlenima za cijepljenjem nego količina pristiglog cjepiva, cijepljeni su oni s većim rizikom teže kliničke slike, u slučaju oboljenja.



U pravilu prvi kontakt s pacijentima oboljelim od covid-19, ostvaruju upravo zaposlenici Zavoda za hitnu medicinu koji , kako navode, “mjesecima rade ne znajući koji je pacijent zaražen, a koji nije, te je dodatna zaštitna oprema postala sastavni dio opreme za svakodnevni rad”.

U posljednja 24 sata na području Istarske županije potvrđena su samo dva nova slučaja zaraze koronavirusom, ali je i broj ispitanih briseva bio znatno manji – svega 86, dok je od jučer oporavila 51 osoba.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 86 uzoraka briseva na covid-19 te su potvrđene dvije novozaražene osobe s područja županije. Za jednu osobu radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok je u epidemiološkoj obradi jedna osoba”, izvijestio je u ponedjeljak istarski Stožer civilne zaštite

U međuvremenu, od jučer je izliječena 51 osoba, trenutno je u Istri 353 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok je u mjerama samoizolacije 1041 osoba. Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 77 osoba, od toga su tri osobe u respiracijskom centru.

Komentari