Stojak: Zagreb će ipak imati novac za početak obnove, zahvaljujući državi

Zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Tomislav Stojak otkrio je kako će Zagreb ‘pronaći’ novac za obnovu od potresa. Stojak kaže da će Zagrebu zbog izmjena Zakona o financiranju jedinica lokalne i regionalne samouprave ostati 800 milijuna kuna koje inače idu u fond fiskalnog izravnjavanja namijenjen za pomoć slabije razvijenim krajevima Hrvatske. Stojakovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Dupli (s)pas za gradske financije, ipak će biti novaca za početak obnove nakon potresa, zahvaljujući državi!

Naime, u sjeni danas predstavljenih zakona vezanih uz nastavak porezne reforme, već nekoliko dana u javnom savjetovanju (traje do 11.11.) nalazi se Zakon o financiranju jedinica lokalne i regionalne samouprave (pa tako i Grada Zagreba), kojim bi Zagrebu u proračunu trebalo ostati dodatnih 800 milijuna kuna, jer temeljem predloženih izmjena više neće uplaćivati 17 posto od prihoda od poreza na dohodak u fond fiskalnog izravnavanja namijenjen za pomoć slabije razvijenim krajevima RH, što iznosi oko 800 milijuna godišnje.

Dobro je da će Zagreb imati više novaca svojih građana koji se moraju usmjeriti sada prvenstveno u obnovu, ali bit će zanimljivo vidjeti jesu li ove izmjene “dupli pas” gradonačelnika i Vlade s obzirom na višemjesečno “kukanje” gradonačelnika o toj temi u javnosti ili je u pitanju ipak “spas u zadnji čas” za gradske financije od strane Vlade budući da Zagreb radi višedesetljetne rasipničke politike gradonačelnika ne bi mogao samostalno osigurati praktično niti kunu za obnovu!



Naravno, bumo vidli koju će političku cijenu za svo ovo spašavanje gradskih financija platiti gradonačelnik, vrlo skoro na izborima u Zagrebu!”, napisao je Tomislav Stojak na Facebooku.

 

Dupli (s)pas za gradske financije, ipak će biti novaca za početak obnove nakon potresa, zahvaljujući državi!?

Naime,…

Objavljuje Tomislav StojakČetvrtak, 5. studenoga 2020.

Komentari