Stojak: Tri dana do početka nastave, a službenih odgovora o sigurnosti vrtića i škola u Zagrebu nema!

Damjan Tadic / CROPIX

Tri dana do početka nastave, a službenih odgovora o sigurnosti vrtića i škola u Zagrebu nema! Gradonačelniče, zašto ne objavite službene nalaze statičara?

“Prije sedam dana uputio sam zastupničko pitanje gradonačelniku kojim od njega i gradskih službi tražim žurno službeno očitovanje koliko su zagrebačke škole i vrtići sigurni za učenike nakon serije posljednjih potresa, te da li su pregledani od stručnih osoba, statičara, i koji su njihovi nalazi”, piše Tomislav Stojak na svom Facebok profilu.

Smatra kako s obzirom na to da nastava u drugom polugodištu kreće već za tri dana, u ponedjeljak, 18.1.2021., da roditelji i cjelokupna zagrebačka javnost moraju biti točno obaviješteni o stanju vrtića i škola jer se radi o sigurnosti naših najmlađih!

“Tri dana prije početka nastave službene obavijesti od grada nema, kao niti objavljenih nalaza statičara i ostalih službenih osoba o pregledanim objektima, već se povremeno pojavljuju priopćenja gradskih službi i izjave pojedinih gradskih dužnosnika da je sve u redu i da su škole u fenomenalnom stanju!”, piše Stojak.



Ovim putem upitao je Milana Bandića zašto mu je teško odgovoriti na pitanje konkretnim podacima i službenim izvješćima ovlaštenih statičara i inženjera za koje tvrdite da su pregledali sve objekte koje je trebalo pregledati?

“Zašto te nalaze i njihova izvješća javno ne objavite da ih svi vidimo?”, upitao je Stojak koji želi dobiti konkretan i argumentira odgovor na njegovo zastupničko pitanje o sigurnosti vrtića i škola.

Sigurnost djece je iznad svega!, zaključio je za kraj Tomislav Stojak.

Komentari