‘ŠTO SU DOLAZILI, DOLAZILI SU’ Komšić: Milanović neće dočekati slanje hrvatske vojske u BiH

Ante Cizmic/Cropix

Član Predsjedništva BiH i kandidat koalicije “Željko Komšić za građansku državu”, o politikama koalicije razgovarao je s građanima Doboj-juga, Žepča i Zavidovića.

Komšić je kazao kako je pokrenuo inicijativu Milijun ljudi za građansku državu, te ocijenio da građani širom Bosne i Hercegovine s naročitim odobravanjem prihvaćaju inicijativu i njene političke ciljeve, jer je riječ o ciljevima svih onih koji su se borili i bore za državu Bosnu i Hercegovinu, piše Klix.ba
Govoreći o ishodu političkih dešavanja koja se tiču izmjena izbornog zakona BiH, Komšić je istakao da je Visoki predstavnik Christian Schmidt zaista namjeravao nametnuti izmjene izbornog zakona, na etničkom principu a u korist HDZ-a, ali su se građani suprotstavili tome na protestima pred OHR-om

Član Predsjedništva BiH izrazio je i zabrinutost zbog činjenice da druge probosanske stranke, tijekom predizborne kampanje uglavnom zaboravljaju građanima predstaviti svoje političke ideje, te da nude međusobno optuživanje, što nije dobro u trenutku kada se prijeti narušavanjem suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Odgovarajući na pitanja građana u vezi s porukama predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a o tome da će kroz misiju EUFOR-a poslati vojsku Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, Komšić je kazao da Milanović to neće nikada dočekati, te da su vrata Bosne i Hercegovine po tom pitanju zatvorena.“Što su kao vojska dolazili, dolazili su”, poručio je Komšić.

Podsjetimo, Ured hrvatskog predsjednika izdao je saopćenje u kojem se navodi kako je došlo novo vrijeme u hrvatskoj politici.

“Borit ćemo se uvijek za zaštitu Hrvata u BiH. Inzistirat ćemo da Hrvatska po potrebi šalje svoje vojnike u okviru operacije Altea u BiH,u okrilju NATO-a ili EU. O tome ćemo mi odlučivati, ne Sarajevo, ne Beograd. Došlo je novo vrijeme u hrvatskoj politici”, rekao je Milanović.

Komentari