ŠTO SE TO ‘IZA BRDA VALJA’? Je li Penava budući predsjednik Domovinskog pokreta?

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava za N1 je govorio o eventualnoj kandidaturi za predsjednika Domovinskog pokreta. No, nije htio potvrditi hoće li se kandidirati. 

“Ostajem na tragu onih izjava koje sam davao ranije. Stvar je dogovora s ljudima koji mi daju potporu i s kojima sam osvojio treći gradonačelnički mandat, a postoji i druga strana – strana Domovinskog pokreta”, rekao je Penava.

Potvrdio je da je intenzivna komunikacija na tu temu u tijeku.

“Razgovaramo da zbog okolnosti u kojima se Domovinski pokret našao, a to je da nema predsjednika stranke, da su te veze između mene i stranke malo zagrijanije. Treba još nekoliko dana kako bih ja na miru mogao odvagati što je ono najbolje i na koji način zadovoljiti što je moguće širu bazu”, istaknuo je.



Drago mu je što Marijo Radić iz Domovinskog pokreta ima dobro mišljenje o njemu i što ga vidi na čelu te stranke.

“Definitivno je to jedna opcija, izgleda opcija, a sad kako će biti na kraju, bilo bi neodgovorno da u ovom trenutku kažem. Molim za još nekoliko dana kako bismo raščistili te stvari do kraja”, istaknuo je Penava.

Na upit o tome što misli ima li stranka budućnost, odgovorio je da ako se izuzmu Škoro i Vučemilović, svi ostali su ostali na kupu.

“Naprosto je uvijek bila stvar dozvoljavate li da vas polome unutra. Ukoliko postoji neka unutarnja energija, volja i vizija, onda vas vanjski faktor ne može u tome spriječiti. Mislim da je to nešto čega su u Domovinskom pokretu svjesni i zato je ostala ova zadana kompaktnost. Sad ipak vidimo priznanja da je bio odličan rezultat, da su u velikom dijelu uspjeli uspostaviti organizacije na terenu. Ta priča ima potencijal za budućnost”, zaključio je Penava za N1.

Komentari