Završena je pretraga stana supruge Dragana Kovačevića; Njegov odvjetnik poručio: I dalje ćemo tvrditi da imamo pokriće za sav novac i svu imovinu koju ima

Dragan Kovačević/ Igor Kralj/PIXSELL

Policija je po nalogu tužiteljstva u ponedjeljak pokrenula pretragu stana na zagrebačkoj Trešnjevci na koju je iz zatvora doveden i Dragan Kovačević.

Po nalogu tužiteljstva u ponedjeljak poslijepodne započela je pretraga stana na Novoj cesti u Zagrebu koji je koristio donedavni predsjednik Uprave Janaf Dragan Kovačević. 

Kovačević je na pretres dovezen iz Remetinca u kombiju pravosudne policije, a pretraga stana je završena oko 20 sati.

Medijima se kratko obratio odvjetnik Dragana Kovačevića Ivo Farčić.



Farčić je poručio da će kao i prvi put osporiti sve činjenične navode za kojeg se Kovačević sumnjiči.

“I dalje ćemo tvrditi da imamo pokriće za sav novac i svu imovinu koju ima”, rekao je Farčić te potvrdio da je nekretnina u kojoj je bio pretres u vlasništvu Kovačevićeve supruge.

Četiri i pol milijuna kuna koje je USKOK pronašao u stanu tužiteljice – nisu od Dragana Kovačevića, tvrdi njegov odvjetnik. Niti ih je Kovačević skrio kod njezinog supruga Gorana Puklina – prije uhićenja.

“Mi osporavamo bilo kakvu vezu s tim novcem, bilo kakvu vezu s gospodinom Puklinom, osim činjenice da su jedno vrijeme živjeli na istoj adresi”, rekao je odvjetnik Dragana Kovačevića Ivo Farčić.

Puklin na ispitivanju, kako doznajemo, nije priznao da je novac od Kovačevića. Pred tužiteljima je navodno kazao kako je riječ o njegovom nasljedstvu.

No, je li onda moguće da je USKOK napravio takvu grešku i praktički bez dokaza išao u proširenje istrage protiv supruga tužiteljice koja radi u DORH-u?

“Možda su oni po svojim tužilačkim pravilima napravili sve korektno, ali rezultat nije takav da ga mi smatramo istinitim i osporavamo”, kaže Farčić.

Uskok je u aferi Janaf pokrenuo istragu protiv ukupno 14 osoba koje tereti za trgovanje utjecajem, davanje mita, nezakonito pogodovanje zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tim nedjelima.

Komentari