Stjepo Bartulica: Ovo je u najmanju ruku sporna i šokantna odluka, za neke određeno cjepivo može biti riskantnije nego sam koronavirus

COK

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta dr. sc. Stjepo Bartulica u petak je na Facebooku komentirao odluku premijera Andreja Plenkovića da će financijske potpore poduzetnicima biti uvjetovane cijepljenjem radnika.

“Ta odluka nas je pomalo šokirala. Ima razloga zašto se neka osoba ne bi cijepila. Podsjetit ću da je potpredsjednik Vlade Boris Milošević nakon obje doze cijepljenja zaražen. Još puno toga ne znamo o mogućim nuspojavama. Pratim koliko stignem razne studije. Neke govore da za mlade zdrave muškarce određeno cjepivo može biti riskantnije nego sam koronaviru”, napisao je Bartulica.

Dodao je kako postoji “jedna studija iz Izraela koja govori da se kod mnogih muškaraca u odnosu na ostalu populaciju razvija određena srčana bolest”.

“Prema nekim znanstvenicima, za određenu populaciju samo cijepljenje može biti riskantnije od virusa. Ovo što je gospodin Plenković odlučio, mislim da je u najmanju ruku sporna odluka. Izazvat će jako puno reakcija. Postavlja se pitanje bi li se jedan dio ljudi mogao naći u situaciji da će biti diskriminiran. Mi ćemo i dalje dizati glas protiv toga. Mislim da ovo sve skupa ne ide u dobrome smjeru”, zaključio je Bartulica.



 

 

Komentari