VIDEO Bartulica postavio škakljivo pitanje ministru Malenici. Pogledajte kako je odgovorio

Foto: Pixell

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica,  postavio je pitanje ministru pravosuđa i uprave Ivanu Malenici kako je moguće da je jedan zatvorenik optužen za teško kazneno djelo uspio pobjeći pored toliko pravosudnih policajaca? 

Po starom hrvatskom običaju njegov odgovor se svodi na frazu da je “istraga u tijeku”. Očekuje da odgovorne osobe za ovaj strašan propust budu primjereno sankcionirane.

 

Podsjetimo, Branimir Čaleta iz Vinovca kod Marine, koji je pritvoren zbog optužbi da je ubio svoju djevojku Ukrajinku Gannu Kitaevu u osmom mjesecu trudnoće utekao je dvojici pravosudnih policajaca prije nego li su ga uspjeli ukrcati u službeni kombi i vratiti u splitski zatvor na Bilicama.



Nisu ga pokolebala ni dva hitca što su u zrak ispalili pravosudni policajci koji su za njim navodno trčali oko pet minuta.

Prema neslužbenim informacijama za Čaletom je tijekom poslijepodneva i večeri tragalo stotinjak policajaca, ne samo temeljnih već i u civilu, uz pomoć pasa tragača.

Osim grada koji se “češljao” kvart po kvart, ovisno o dojavama građana, policija je bila i na svim izlazima iz Splita, a bjegunac je u konačnici pronađen u naselju Poljud.

Komentari