Stjepan Adanić bit će novi vršitelj dužnosti predsjednika uprave Janafa

Stjepan Adanic Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ministar gospodarstva i energetike, Tomislav Ćorić, nakon sjednice Vlade obavijestio je javnost o novom vršitelju dužnosti predsjednika uprave Janafa.

Stjepan Adanić bit će novi vršitelj dužnosti predsjednika uprave Janafa, rekao je Ćorić.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade pored drugih imenovanja bilo je razrješenje predsjednika uprave Janafa d.d. gospodina Kovačevića. U predstojećem razdoblju vršitelj dužnosti predsjednik uprave bit će postojeći član uprave gospodin Stjepan Adanić do zaključenja natječaja za izbor predsjednika uprave, objasnio je.

Sjednica Vlade RH počela je danas u 11 sati. O slučaju Janaf uvodno je govorio premijer Andrej Plenković.



“Važno je da javnosti pošaljemo jasne poruke, a ne, kao predsjednik Republike, zbunjujuće poruke. Ispada da je problem ako Vlada i policija i pravosudna tijela postupaju po zakonu. Ispada da se jedan dio medijskih i političkih krugova čudi što Vlada postupa po zakonu. Još neki u Hrvatskoj ne razumiju koja je naša politika u borbi protiv korupcije, a ona je jasna – nema nedodirljivih.

Nema imena i prezimena, nema stranačke iskaznice… koja bi ga eventualno zaštitila ako ima indicija i sumnji da radi protiv zakona”, rekao je premijer.

Komentari