Stižu prve reakcije na privođenja: Da se dnevno uhiti 10 korumpiranih, ne bi bili gotovi

Na društvenim mrežama krenule su prve reakcije političara na privođenja povezani s državnom tvrtkom Janaf.

Podsjetimo, od jutra traje policijska akcija u kojoj je uhićeno više osoba. Radi se o zajedničkoj akciji policije i USKOK-a kojom je obuhvaćeno desetak osoba, a vezano uz malverzacije u tvrtci Janaf. Pretresi su u tijeku.

Akcija je usmjerena prema šefu Uprave Janafa, Draganu Kovačeviću, a istragom su, navodno, obuhvaćeni i velikogorički gradonačelnik i HDZ-ov saborski zastupnik Dražen Barišić te SDP-ov saborski zastupnik i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić. Za njih dvojicu je zatraženo skidanje saborskog imuniteta.

Troskot: To je jedan od razloga što je Plenković jučer pokazao nervozu

Na privođenja je reagirao Zvonimir Troskot iz Mosta.



“Vidjeli smo da je čak i gradonačelnik Velike Gorice u priči. To je samo jedna u nizu afera koje se događaju u Hrvatskoj. Smatramo da je to jedan od razloga što je premijer Andrej Plenković jučer pokazao nervozu”, poručio je Troskot.

Tomašević: Ogorčen, zasićen, još jedan uhapšen, valjda već deseti, nitko se ne čudi

Čelnik platforme Možemo! Tomislav Tomašević je na Twitteru napisao: “Da se sljedećih godinu dana svaki dan uhiti desetak korumpiranih lokalnih šerifa i direktora javnih poduzeća i dalje ne bi bili ni blizu gotovi…………”Ogorčen, zasićen, još jedan uhapšen, valjda već deseti, nitko se ne čudi”

Juričan: Pored imena Kovačevića ne spominje se ime gradonačelnika Zagreba, ne zanima me

Zanimljiv komentar objavio je i Dario Juričan, redatelj i bivši kandidat za predsjednika Hrvatske.

“Pišu da je uhićen nekadašnji čelnik Zagrebačkog holdinga Dragan Kovačević. Pored njegovog imena spominje se i ime gradonačelnika… nije Zagreba. No me interesa! Čekam dalje”, napisao je Juričan na Twitteru.

Dretar: To će biti biti zanimljivo pratiti u sljedećim danima

U Saboru je privođenja komentirao saborski zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar.

“Upravo smo dobili informaciju da je policija uhitila gradonačelnika Velike Gorice, nešto što je povezano s Janafom, pa vjerujem da će to biti zanimljivo pratiti u sljedećim danima“, rekao je Dretar u saboru uoči rasprave.

Komentari