Stiže nam olujno nevrijeme – vjetar, grmljavina i tuča, vikend ne planirajte na otvorenome

Foto: Damjan Tadic / CROPIX/ilustracija

I u narednim danima nema na vidiku stabilnog vremena, bit će promjenjljivo. Zoran Vakula u stihovima je napisao vremensku prognozu, a stihovi nam govore da možemo očekivati i vremenske neprilike, grmljavinu i tuču. Ni temperaturu nećemo gledati u iznadprosječnom obliku, piše Vakula.

“Promjenljivo oblačno, vjetrovito i razmjerno svježe u kopnenom će području biti do kraja tjedna. Mjestimične kiše, uz česte pljuskove, bit će osobito u petak, a prema trenutačnim je prognozama najveća vjerojatnost za uglavnom suho vrijeme je u nedjelju.”

I na Jadranu će biti povremene, mjestimične kiše, ali ipak manje nego na kopnu. Pritom je vjerojatnost za pljuskove najveća u subotu, osobito u Dalmaciji. Puhat će većinom umjerena bura i sjeverozapadni vjetar.”, prognozirala je Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a. Kako piše na stranicama DHMZ-a na kopnu će biti promjenljivo povremeno s kišom i pljuskovima, osobito u petak i subotu. Na Jadranu djelomice sunčano ponegdje uz pljuskove, osobito u petak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka bez veće promjene, piše Večernji list.

 



 

Komentari