Stipić: Stvari su otišle predaleko. Ako štrajk potraje, sve što će Vladi ostati je da prihvati zahtjev sindikata

Cropix

Predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić komentirao je rezultate izjašnjavanja članstva, prema kojima je više od 88 posto učitelja odbilo ponudu Vlade. Je li očekivao takve rezultate? Što dalje?

“Nakon svega što se dogodilo, ponajprije nakon prosvjeda, i onda jalovih razgovora, ne čudi me ovakav ishod izjašnjavanja”, kazao je Stipić.

“Štrajk se nastavlja, to je izvjesno. Nadam se da je izvjesno i da će nas vrlo brzo pozvati u Vladu kako bi došlo do korekcije ponude koja će onda biti prihvatljiva. Što se nas tiče, poziv na nastavak pregovora može doći odmah. Dosta je vremena izgubljeno. Pomalo nam je došla voda do grla, nema se što odugovlačiti”, kaže predsjednik sindikata Preporod.

“Vlada misli da se možemo cjenkati”

“Kako štrajk odmiče, prostora za bilo kakav kompromis će biti sve manje. Ako štrajk potraje, sve što će Vladi ostati je da prihvati zahtjev sindikata. Oni još uvijek misle da se možemo cjenkati, a za to nema prostora, stvari su otišle predaleko”, kaže.

“Sve je moguće”

“Sada je sve moguće. Moguće je da štrajk izazove političku krizu, a moguće je da se sve riješi u dan-dva. Treba sjesti i vidjeti kako doći do ponude koju će zaposlenici verificirati”, rekao je Željko Stipić.

Komentari