Stipić: SDP nema vremena ni luksuza zabavljati cijelu hrvatsku javnost svojim kadrovskim previranjima

SDP nakon burnog tjedna obilježenog podjelama danas održava prvu sjednicu novog Glavnog odbora stranke. 

S novim šefom Peđom Grbinom SDP je tako nastavio tonuti u u glib pobune i svađa. Upravo ono što je Grbin s drugima radio Bernardiću, sada se događa i njemu, a oporbu ima, kao prvi predsjednik SDP-a ikad i u klubu zastupnika.

Grbin ne skriva da u Partiji ima problema.

“Mi imamo problema, ali svoje probleme rješavamo, a ne trpamo ih pod tepih. Bolji je kontinuitet problema koji se rješavaju, nego kontinuitet nerješavanja korupcije”, rekao je.



Što bi se moglo dogoditi na današnjoj sjednici Glavnog odbora, hoće li doći do konsolidacije ili nastaviti sa svađama pitali smo političkog analitičara Tomislava Stipića.

Stipić je za Otvoreno rekao kako očekuje konsolidaciju. “SDP jednostavno više nema vremena ni luksuza zabavljati cijelu hrvatsku javnost svojim kadrovskim previranjima. Obje strane moraju se usuglasiti je li bitnije ganjati svoju pravdu ili postati snažna oporba korupciji u Hrvatskoj. Na njima samima je izbor”, smatra naš sugovornik.

Dodaje kako Grbin mora početi komunicirati sa svima u stranci, a ne samo sa svojom svitom iz Predsjedništva ukoliko ne želi ponavljati Bernardićeve greške.

“U trenutku kada se platforma oko Možemo raspada, SDP konsolidacijom mora poslati jasnu poruku lijevim biračima da se vraćaju u ring. Ako se nastave unutarstranački obračuni, od toga najviše koristi ima HDZ, koji se i sada suptilno ruga Partiji što bi za svakog SDP-ovca trebalo biti ponižavajuće”, kaže Stipić i dodaje da bi to trebao biti dovoljan motiv da se osobni interesi stave po strani.

Stipić smatra kako će Bernardićev utjecaj slabiti ako Grbin postane uključiv i pametno rasporedi stranački utjecaj i na dojučerašnje oponente.

“Ako se to dogodi, Bernardić više neće imati utjecaj”, zaključio je za Otvoreno.

Komentari