Stipić o slučaju Ikić-Baniček: Mislim da je svima jasno što bi se dogodilo da Sisak ima aplikaciju ‘Transparentnost’

Potpredsjednik HSLS-a Tomislav Stipić na društvenim mrežama osudio je ‘friziranje’ proračuna sisačke gradonačelnice Kristine Ikić-Baniček.

“Nakon bivše sisačko-moslavačke županice koja je svojim malverzacijama “zaradila” USKOK-ovo zanimanje, i Kristina Ikić Baniček ima problema s javnim financijama. Ali problem s planiranjem proračuna nije problem ako novaca stvarno nema pa je onda potrebno smanjiti rashodovnu stranu kako bi slika bila uravnotežena.

Problem nastaje kada gradonačelnica svjesno manipulira proračunom napuhivanjem stavki koje ne postoje s novcem kojeg nema i još k tome potiče svoje podređene da joj se pridruže u toj raboti.

Mislim da je svima jasno što bi se dogodilo da Sisak ima aplikaciju Transparentnost. Ovakva situacija ne bi se dogodila.



Stoga, mnogi hrvatski gradonačelnici mogli bi naučiti nešto od Daria Hrebaka. S transparentnosti bi automatski unaprijed skinuli USKOK s vrata. Ali neki nikako da nauče”, napisao je Stipić u objavi na Facebooku.

Podsjetimo, Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček zbog golemog minusa u gradskog blagajni sa suradnicima je dogovarala za koliko će milijuna napuhati prihode.

NAKON MERZEL SAD I BANIČEK? Gradonačelnica zbog minusa u proračunu frizirala prihode

Komentari