Stigla prva pošiljka antigenskih testova za učenike

U skladište civilne zaštite u Jastrebarskom stigla je prva pošiljka antigenskih testova za učenike. Već je započela distribucija po županijama, a do kraja tjedna testove bi trebale preuzeti i škole.

“Ovdje je trenutno 72 tisuće testova, a 312 tisuća testova je već usmjereno prema našem skladištu u priobalju gdje će biti podijeljeni prema županijskim stožerima”, izjavio je za HTV Darko Protulipac, voditelj Odjela za logističku potporu Ravnateljstva civilne zaštite.

Podsjetimo, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs najavio je da će samotestiranje učenika početi kad Direkcija za robne zaliha dostavi školama testove, a provodit će se u tri faze.

Ponedjeljkom će roditelji dobrovoljno testirati djecu, a ako se u razredu pojavi neki pozitivan slučaj ponovo se provodi testiranje i učenici koji su negativni nastavljaju ići u školu.



Testiranje će se provoditi mjesec dana, a ako bude sve kako smo zamislili, preći će se na testiranje samo u razredima u kojima se pojavi pozitivan učenik, rekao je Fuchs.

Treći korak je ukidanje samotestiranja, dodao je.

Komentari