STIGLA PROMJENA VREMENA U gorju snijeg, Dubrovnik poplavila obilna kiša

screenshot

Nakon tjedna u kojem su nas grijale prave proljetne temperature, stiglo je najavljeno pogoršanje vremena. U Gorskom kotaru i Lici mjestimice pada snijeg, a ova snimka dolazi nam iz Delnica.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, pa HAK vozače poziva na oprez. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila, javlja HRT.

Obilna kiša u Dubrovniku i Zagrebu

Na dubrovačkom području jutros su pale velike količine kiše koje su poplavile prometnice, ali i centar grada.

Ispred palače Sponza velike količine vode pretvorile su ulicu u rijeku, a ništa bolje nije bilo u Ulici Iva Vojnića gdje su se automobili probijali kroz velike količine vode.



U popodnevnim satima obilna kiša pala je i u Zagrebu.

Sredinom dana razvedravanje

Prijepodne oblačno, u većini krajeva s kišom ili pljuskovima s grmljavinom, dok je u najvišem gorju moguće malo snijega, a sredinom dana prestanak oborina i djelomično razvedravanje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za subotu.

Prestanak oborina i razvedravanje prvo će biti u središnjim predjelima i na sjevernom Jadranu, a do kraja dana i u većem dijelu Hrvatske.

Vjetar umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu jaka bura, lokalno s olujnim udarima, a još će na južnom dijelu u prvom dijelu dana puhati umjereno do jako jugo.

Osjetno svježije nego jučer uz najvišu dnevnu temperaturu zraka uglavnom između 9 i 14, a na Jadranu 15 i 18 Celzijevih stupnjeva, javlja Dnevnik.hr.

Komentari