‘ŠTEDNJA NA HDZ-OV NAČIN’ U istom danu rodiljama ukinuli jednokratne potpore i odlučili graditi spomenik

Damjan Tadić / CROPIX

Općina Jasenice donijela je uslijed posljedica epidemije koronavirusom niz mjera štednje – od obstave natječaja, obustave mjera poticaja demografskog oporavka te obustavu financiranja projekata za opće dobro općine. Njome upravlja saborski zastupnik HDZ-a Martin Baričević.

Istog dana kada su ukinuti poticaji za novorođeno dijete u Općini donijeli su odluku o izgradnji spomenika iz Domovinskog rata, doznaju Index Istrage.

Obustavili mjeru poticaja demografskog oporavka

Naime, Općina Jasenice je 14. travnja ove godine, zbog mjera štednje, donijela odluku obustavi natječaja za financiranje programa i projekata za opće dobro koji se financira iz proračuna za ovu godinu.

Dva tjedna kasnije, odnosno 28. travnja, donijeli su i odluku o stavljanju van snage odluke o mjerama poticanja demografskog oporavka.



Naime, riječ je o ukidanju jednokratne potpore za novorođenu djecu koja je iznosila 2.000 kuna za prvo i drugo dijete te 35.000 za treće dijete.

Spomenik u čast vojno-redarstvene akcije Maslenica

Istog su dana donijeli još jednu odluku – o izgradnji spomenika na Maslenici, a riječ je o spomeniku “Hrvatskoj pobjedi, slobodi i povijesti”, u čast vojno redarstvene akcije Maslenica.

U proračunu, kako pišu Index Istrage, osigurano je 50.000 kuna za ovu godinu.

Baričević je upitan od strane Index Istrage zašto je ukinuo naknade tek rođenoj djeci i obustavio natječaje dok je u isto vrijeme krenuo u izgradnju spomenika, no odgovor nisu dobili.

Baričević na listi za IX. izbornu jedinicu

Ono što se zna je da će spomenik starajati između zgrade Općine i lokalne ambulante.
Iz HDZ-a već su najavili da će Barićević biti na njihovoj listi za IX. izbornu jedinicu koju vodi ministar uprave Ivan Malenica.

 

Sin HDZ-ovog saborskog zastupnika završio privatni fakultet na račun građana

Komentari