Stanovnik kontenjerskog naselja: Bojim se da Paladina ne završi u zatvoru prije nego krene obnova

Foto: N1

Stanovnik kontejnerskog naselja Nenad Carević rekao je za N1 da ministar graditeljstva Ivan Paladina na konferenciji za medije nije odgovorio na puno pitanja, što “znači da nema pojma”. “Ne vjerujemo mu, ne vjerujemo nikomu”, dodao je Carević.

Kaže da se osjećaju kao građani u getu. “Imamo problema s instalacijama, s grijalicama. Direktor komunalca povlači dva majstora, špara, kaže da možemo sami. Ovo je drugačiji sustav, nije kao kod kuće… Ovdje je puno starih ljudi koji ne mogu izaći van. Djece je puno. Nisu došli dezinficirati radi korone…”, govori Carević koji živi u kontejnerskom naselju.

“Premijer je jednom obišao naselje. Svi odgovori bili su hipotetski. U pravu je da je sve u Petrinji trebalo porušiti. Sad imamo potpuni kaos što se tiče prometa… Nitko nas ne šljivi”, rekao je.

Ministar je izjavio da će do kraja godine ponuditi privremene zamjenske stanove. “Sve je to u redu, ali i ovdje smo privremeno. Što znači privremeno, deset godina?”, pita se.



Novom ministru baš i ne vjeruje. “Bojim se samo da ne završi u zatvoru prije nego što počne obnova”, rekao je čovjek s Banije u kamere N1.

Nenad Carević ne vidi svjetlo u tunelu – nema rokova, ne znaju što čekaju. “Mislim da novi ministar u stvari ne zna ništa. Poručio bih mu da se poveže sa svim mogućim institucijama i ministarstvima i dogovori, ne može on to sam”, rekao je.

“Najpoštenije bi bilo da se okrenuo i rekao ‘ja to voditi neću’”, poručio je Carević.

 

Komentari