Stanovnici zapadnog dijela Zagreba nemaju tople vode. Evo kad bi je mogli dobiti

Jurica Brnas/HRT

Od prošlog tjedna stanovnici zapadnog dijela Zagreba nemaju tople vode, o čemu su bili obaviješteni. Radovi još traju.

Radovi idu kako je planirano, mogao bih reći da smo već pri kraju i očekujemo da ćemo već sutra pri kraju dana omogućiti potrošačima korištenje tople vode i potpunu normalizaciju života u zapadnom dijelu grada, rekao u emisiji Dobro jutro, Hrvatska Jurica Brnas, voditelj službe za eksploataciju Pogona toplinske mreže.

Rekao je i kako je riječ o zamjeni pet velikih armatura koje su nužne za normalno funkcioniranje centralnog toplinskog sustava u sklopu EL-TO-a tj. elektrane u Zagrebu.

“Zamjenjuju se toplane, kao i pet velikih armatura koje su nužne za normalno funkcioniranje centralnog toplinskog sistema grada Zagreba, a ujedno i neke predradnje za izgradnju novog bloka. Ti radovi su dugi, međutim HEP je predvidio sve čak i otežane situacije kako bi potrošači dobili na vrijeme toplu vodu”, kaže Brnas.



Dodaje kako HEP toplinarstvo, također u sklopu dugogodišnjeg projekta povezuje kotlovnice u Dubravi na centralni toplinski sistem grada Zagreba.

“Taj projekt je sad u završnoj fazi, a trajao je skoro šest godina i ovo ljeto se vrše rekonstrukcije kotlovnica, odnosno priprema kotlovnica za centralni toplinski sistem. U sklopu tih priprema događati će se duži prekidi isporuke potrošačima”, rekao je Brnas i dodao kako vjeruje da će potrošači spajanjem na centralni toplinski sistem dobiti puno kvalitetniju, pouzdaniju i sigurniju isporuku toplinske energije kroz cijelu godinu.

Na upit hoće li biti na vrijeme obaviješteni Brnas tvrdi da su obavijestili i preko predstavnika suvlasnika, a i poslije toga su polijepili obavijesti po ulaznim vratima.

“U konstantnoj su komunikaciji preko mailova tako da vjeruje da će potrošači imati razumijevanja, isto tako mole na strpljenje”, rekao je Jurica Brnas za HRT.

Komentari