Stanovnici zagrebačke Knežije ‘obranili’ svoj park: Nećemo odustati od traženja odgovora na pitanje kada i kako su dijelovi gradske parcele ustupljeni privatniku Kaiću

Borna Filic/PIXSELL

Iz Građanske inicijative “Knežija brani park” izvijestili su u utorak da su primili rješenje Ministarstva prostornoga uređenja kojim se poništava lokacijska dozvola investitora za izgradnju u parku na Knežiji.

“Ovo je pobjeda svih građana i građanki Knežije i Zagreba koji su u proteklih devet mjeseci sudjelovali u akcijama sprječavanja izgradnje i tako izvršili pritisak na institucije i investitora koji je od gradnje u parku konačno i odustao”, priopćili su iz te inicijative.

Ta mala pobjeda, kako su rekli, “ne označava kraj pogodovanju privatnom profitu od strane gradske vlasti i prostornim nepravdama kojih je u Zagrebu pregršt” što, dodali su, dokazuju i brojne građanske inicijative koje su se posljednjih godina borile i još uvijek se bore za javni prostor i zelene površine u svojim kvartovima – na Savici, u Borovju, Dubravi, Sigetu i drugdje.

Poručili su neće odustati od praćenja novih građevinskih projekata na već preizgrađenoj Knežiji i nastaviti borbu za Knežiju i Zagreb po mjeri građana, a ne privatnog profita.



“Iako je lokacijska dozvola za izgradnju u parku poništena, nećemo odustati od traženja odgovora na pitanje kada, kako i pod kojim okolnostima su dijelovi gradske parcele, odnosno javnog parka, ustupljeni privatniku Kaiću i o kojim se točno dijelovima parcele radi”, stoji u priopćenju.

Komentari