STANJE NA CESTAMA Dvije nesreće na A3, kolone i gužvu tijekom dana

Foto: HAK/screenshot

HAK je u nedjelju ujutro izvijestio o dvije prometne nesreće na autocesti A3. Zbog prve je prekinut promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smjeru Lipovca. Promet je preusmjeren i vozi se obilaznim pravcima. Druga se dogodila između čvora Ivanić Grad i naplatne postaje Zagreb – Istok u smjeru Bregane, vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 211+450 km između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smjeru Lipovca. Promet je preusmjeren i vozi se obilaznim pravcima, javlja HAK.

Pojačan promet tijekom dana očekujemo na važnijim cestama, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza. U vrijeme pojačanog prometa mogući su vožnja u kolonama i povremeni zastoji.

Izvanredne situacije

 • Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče:
  povećana gustoća prometa na autocesti A1 između čvorova Lučko i Gornja Ploča u smjeru juga, stvaraju se mjestimične usporene kolone vozila u pokretu uz povremene zastoje između čvorova Karlovac i Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika;
  kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja;
 • Autocesta A3 Bregana-Lipovac:
  prometna nesreća na autocesti A3 na 53+650 km između čvora Ivanić Grad i naplatne postaje Zagreb – Istok u smjeru Bregane, vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h;
  kolona teretnih i osobnih vozila na autocesti A3 Bregana-Lipovac prema graničnom prijelazu Bajakovo u smjeru istoka duga je oko 2 km.
 • Krčki most (DC102):
  povećana gustoća prometa u oba smjera.
 • Jadranska magistala (DC8):
  na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Banići zbog prometne nesreće vozi se otežano, jednim trakom uz regulaciju prometne policije.

Danas od 12:00 do 23:00 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.


HAK upozorava i da je u prometu svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa vozače mole da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine, prenosi N1.

Komentari